ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
БОКСЕРСЬКЕ «ЗОЛОТО» ОДЕЩИНИ
20.11.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 92-93(22311-22312) / Тираж: 8525

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький і перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський зустрілися з чемпіоном світу з боксу, майстром спорту міжнародного класу Юрієм Захарєєвим та його тренером, заслуженим тренером України з боксу Ігорем Юрескулом.

Юрій Захарєєв став першим боксером в історії, який переміг на Чемпіонаті світу серед молоді та Чемпіонаті світу серед дорослих упродовж одного року.

На шляху до бою за «золото» Чемпіонату світу-2021 наш земляк здобув п’ять перемог, у тому числі над двома ексчемпіонами світу, а у фіналі зустрів-ся з досвідченим боксером із Росії — Вадимом Мусаєвим. Фінальні записки суддів показали одноголосну перемогу Юрія Захарєєва: чотири арбітри віддали йому перевагу з рахунком 30:27, один — 29:28.

«Приємно, що традиції одеського боксу мають такі глибокі й серйозні корені і в Одесі, і в Білгороді-Дністровському. Мені дуже приємно, що саме вихованець білгород-дністровської школи боксу Юрій Захарєєв став справжньою сенсацією у світовому боксі в 2021 році, виборовши золоту медаль світової першості у Белграді. Наша область завжди славиться видатними спортсменами, а залучати до спортивних занять більше дітей і дорослих є одним із завдань державної політики. Переконаний, що приклад Юрія буде гідним для наслідування молодим поколінням Одещини. Бажаю Юрієві Захарєєву тільки перемог і досягати й далі високих спортивних вершин!» — привітав Сергій Гриневецький юного чемпіона світу і вручив йому та його тренерові Ігорю Юрескулу почесні відзнаки голови Одеської ОДА.

Олег Радковський, привітавши Юрія Захарєєва і його тренера Ігоря Юрескула з перемогою, нагородив їх пам’ятними годинниками від Одеської обласної ради. «Мені дуже приємно вітати вас з великою перемогою на Чемпіонаті світу з боксу. Вам, Юрію, лише 19 років, а ви вже увійшли в історію світового боксу. Ваш дебютний чемпіонат світу вразив нас усіх! Одеська область і вся Україна пишається вами й вашими спортивними досягненнями. Щиро вітаю вас і бажаю великих успіхів у подальшій кар’єрі», — сказав Олег Радковський.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту