ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Актуальні питання та конкретні рішення
09.12.2021 / Газета: Вечерняя Одесса / № 138-139(11128-11129) / Тираж: 10407

Голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук провів чергову апаратну нараду за участі голови Одеської районної ради Віталія Барвіненка, голів територіальних громад Одеського району, яка була присвячена готовності дорожнього господарства до роботи в зимовий період, виконанню місцевих бюджетів Одеського району, організації цивільного захисту громад, стану вакцинації населення.

Про готовність дорожнього господарства району до роботи в зимовий період 2021—2022 років доповів начальник управління з питань інфраструктурного розвитку територій ОдРДА Володимир Хитренко. Участники наради заслухали також доповідь начальника Служби автомобільних доріг в Одеській області Дмитра Рибалки та заступника директора з експлуатаційного утримання автомобільних доріг ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» Олександра Сурмая про заходи для запобігання і реагування на загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

За даними доповідачів, для безперебійного руху взимку на дорогах Одеського району забезпечено запаси піску та технічної солі, підготовлено 107 одиниць техніки для роботи на дорогах державного значення та 53 — на місцевих дорогах, напоготові 182 одиниці техніки комунальних підприємств громад.

Керівники підрядних дорожніх підприємств проводять заходи з укладанням договорів з аварійно-рятувальним загоном ДСНС в Одеській області, комунальними підприємствами, фермерськими господарствами та підприємствами з недержавною формою власності для задіяння додаткової техніки для боротьби з сніговими заметами. Налагоджена взаємодія з перевізниками щодо організації безпечного перевезення пасажирів в зимовий період тощо.

Юрій КрукЮрій Крук

З метою забезпечення безперебійного руху автотранспорту автомобільними дорогами загального користування та сталої роботи дорожнього господарства в осінньо-зимовий період 2020—2021 років Службою автомобільних доріг виконані наступні заходи:

— розроблено та доведено до підрядних дорожніх підприємств наказ Служби про організацію підготовки дорожнього господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2021—2022 років;

— розроблено та доведено до підрядних дорожніх підприємств план підготовки підрядних дорожніх підприємств до

осінньо-зимового періоду 2021—2022 років з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення;

— розроблено та доведено до підрядних дорожніх підприємств план-графік перевірки з підготовки дорожнього господарства Служби автомобільних доріг в Одеський області до роботи в осінньо-зимовий період 2021—2022 років.

Також завершені роботи з ремонту та підготовки майданчиків для тимчасового відстою транспортних засобів у період несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду, постійно проводяться навчання з диспетчерськими службами Служби та підрядних дорожніх підприємств з їх роботи та дій в позаштатних ситуаціях.

На балансі Служби знаходиться 7 камер фотовідеоспостереження та 3 метеостанції, які розміщені на автомобільних дорогах загального користування державного значення в межах Одеського району. На теперішній час дані камери в працездатному стані, та забезпечено їх належне функціонування.

Обговорюється питання роботи транспорту у зимовий періодОбговорюється питання роботи транспорту у зимовий період

Відпрацьований алгоритм чергування підрядних організацій, задіяних до зимового утримання автомобільних доріг в періоди очікуваного погіршення погодних умов, спільно з підрядними організаціями складений паспорт готовності Служби автомобільних доріг в Одеській області до експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування в осінньо-зимовий період 2021—2022 років.

З метою організації безпечного перевезення пасажирів у зимовий період управління з питань інфраструктурного розвитку територій Одеської районної державної адміністрації підготувало керуючий лист та надіслало до відома керівників автомобільних перевізників, які обслуговують маршрути загального користування в Одеському районі та власників автостанцій та автовокзалів, з вимогою забезпечення неухильного виконання наступних пунктів:

— підготовка транспортних засобів до роботи у зимовий період, приділити особливу увагу стану протекторів коліc та опалювальних приладів;

— проведення додаткового інструктажу з водійським складом підприємств в частині організації перевезення пасажирів у несприятливих погодних умовах та проведення інструктажу з водійським складом щодо суворої заборони здійснення перевезень у випадку обмеження руху або перекриття доріг загального користування;

— забезпечення рухомого складу додатковою кількістю паливно-мастильних матеріалів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій та застрягання транспортних засобів під час перевезення пасажирів;

— визначення відповідальних осіб за експлуатацію об’єктів транспортної інфраструктури у зимовий період та інше.

— Ми маємо налагодити зі службами автодоріг постійний зв’язок 24/7 з метою злагодженого оперативного реагування на надзвичайні ситуації, — наголосив голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук.

Щодо виконання бюджетів громад Одеського району за 9 місяців доповіла начальник фінансового управління ОдРДА Олена Грищенко. Серед проблем, які потребують скорішого вирішення, за словами доповідача, — низький рівень середньомісячної заробітної плати, виплата заробітної плати нижче мінімального рівня.

З цього питання голова ОдРДА доручив відповідним службам РДА із залученням Національної поліції, Державної Податкової служби, ГУ Держпраці провести роботу щодо виявлення підприємств, на яких виплачується заробітна плата нижче законодавчо встановленої законом мінімального та вжити всіх необхідних заходів для підвищення середньої зарплати в Одеському районі до рівня середнього, а краще, вищого за середній по Україні, на чому наголосив Юрій Крук.

Про місцеві ланки цивільного захисту громад Одеського району доповів начальник відділу з питань цивільного захисту населення, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Ігор Найдьонов. За даними доповідача, з метою організації взаємодії між органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми, її ланок під час ліквідації наслідків конкретних надзвичайних ситуацій зазначеними органами та силами відпрацьовуються плани взаємодії.

Відповідний підрозділ ОдРДА здійснює організаційно-методичне керівництво плануванням діяльності територіальної підсистеми. Для ефективної взаємодії важливим інструментом є налагоджена комунікація з територіальними громадами, що на сьогодні поки що не досягнуто.

«Одеська районна ланка цивільного захисту — важлива складова для ефективної реалізації державної політики у сфері цивільного захисту на території Одеського району, до складової якої належить чисельна кількість завдань: від планування заходів цивільного захисту до подолання наслідків надзвичайних ситуацій. Співпраця, компетентність і взаємодія під час здійснення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та/або ліквідації їх наслідків є запорукою безпеки громадян», — підкреслив Ігор Найдьонов.

За підсумками доповіді голова ОдРДА Юрій Крук доручив провести спільну нараду з фахівцями, відповідальними за напрямок ЦЗ в громадах, забезпечити оперативну комунікацію задля ефективного функціонування територіальної підсистеми та її ланок.

Про стан вакцинації населення Одеського району доповів в.о.начальника управління соціально-гуманітарного розвитку — начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту ОдРДА Віталій Лозов. На 1 грудня в Одеському районі від початку вакцинальної кампанії провакциновано однією дозою 33% населення, дві дози отримали 27%. «Це найкращий показник по області. Але для досягнення колективного імунітету слід вакцинувати ще 40% населення», — додав Віталій Лозов.

За інформацією обласного Центру здоров’я, найнижчі показники темпів вакцинації зафіксовано в таких громадах: двома дозами — Великодолинська (8,92%), Нерубайська (10,97%), Великодальницька (12,51%), Фонтанська (14,49%) та Усатівська (16,47%). Серед лідерів — Яськівська (89,34%), Авангардівська (42,26%), Вигодянська (37,35%), Визирська (30,65%), Овідіопольська (28,84%).

Доповідач надав інформацію щодо позитивної динаміки показників захворюваності на COVID-19, проте у низці країн світу зафіксоване поширення нового штаму коронавірусу — Омікрон. Новий штам викликає у експертів особливе занепокоєння, оскільки він відрізняється від початкового ковіду, для боротьби з яким були розроблені існуючі вакцини. МОЗ розробляє заходи для запобігання зараженню українців новим штамом, серед яких утримання громадян України від поїздок до країн, де виявили штам Омікрон.

— За підсумками наради підготував кілька доручень, — голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук підвів підсумки. — По-перше, доручив відповідним підрозділам райдержадміністрації разом зі службами автодоріг налагодити постійний зв’язок 24/7 з метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації. Щодо виконання бюджетів громад Одеського району за 9 місяців, доручив відповідним підрозділам РДА із залученням Національної поліції, Державної податкової служби, ГУ Держпраці провести роботу щодо виявлення так званих «мінімізаторів» податків та виведення з тіні заробітних плат. Ми маємо забезпечити підвищення середньої зарплати в одеському районі до рівня, вищого за середній по Україні. Наголосив на вирішенні питань, що стосуються безпосередньо формування дохідної частини бюджетів громад Одеського району, а також на необхідності забезпечення ефективного освоєння коштів державного бюджету, своєчасного та повного використання субвенцій до кінця поточного року. Щодо ефективності роботи підрозділів цивільного захисту населення доручив провести спільну нараду з фахівцями, відповідальними за цей напрямок в громадах, забезпечити оперативну комунікацію задля ефективного функціонування територіальної підсистеми та її ланок. І нарешті, по стану вакцинації спостерігається позитивна динаміка в громадах. Разом з цим вчергове звернув увагу голів громад на необхідність прискорення темпів вакцинації населення.

Автор: Підготував Олег КРАПИВНИЙ


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту