ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
НАЙПЕРША ТУРБОТА — ЯКІСТЬ ЖИТТЯ
11.12.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 98-99(22317-22318) / Тираж: 8525

7 грудня у національному календарі позначене як День місцевого самоврядування — свято української громади.

Голова обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, вітаючи депутатів Одеської міської ради і представників її виконавчих структур, зокрема, зазначив:

— Місцеве самоврядування і незалежна Україна йдуть поруч. За цей час місцеве самоврядування пройшло чимало реформ та складнощів, і далі продовжує змінюватися.

Органи місцевого самоврядування — єдиний із державних органів, який щоразу обирався за новою системою.

Органи місцевого самоврядування продовжують виконувати свої головні функціональні обов’язки: це зворотний зв’язок з населенням, турбота про стан здоров’я людей, ЖКГ, екологію і все, від чого залежить якість життя населення.

Курс, який обрала наша країна — Європа, а Європа сьогодні — це Європа потужного місцевого самоврядування, Європа сильних регіонів. Я переконаний, що ті реформи, які ми нині разом з вами втілюємо, передусім адміністративно-територіальна реформа, — це справді важливі питання. Сьогодні Одеська міська громада є взірцем розвитку громад. I мені дуже приємно відзначити, що i президент Володимир Зеленський, й уряд з турботою ставляться до розвитку важливих інфраструктурних об’єктів у нашому регіоні. Це і ті проєкти, які забезпечуватимуть територіальну оборону, i ті, що вирішуватимуть насамперед питання якості життя людей та розвитку логістики. Серед таких проєктів — i будівництво нових доріг та каналізаційних колекторів, i питання збереження пам’-яток архітектури, і багато іншого. Нам важливо спільними зусиллями не підвести ту довіру, яка висловлена президентом, урядом і Верховною Радою через нормативні акти.

Одеса сьогодні в умовах глобальної політики — на передовій обороноспроможності нашої держави. Тут зосереджені всі роди і види військ, які є в Україні, всі сили підтримки та забезпечення. Наше завдання — створити такі умови, щоб українське військо мало достойний вигляд і було конкурентним на європейському рівні.

Я хотів би подякувати виконавчому комітетові та міській раді Одеси за плідну роботу з обласною державною адміністрацією, з місцевими органами виконавчої влади щодо реалізації багатьох важливих програм соціально-економічного i культурного розвитку нашого регіону. І це не тільки питання, пов’язані з розвитком обласного центру, а й питання, пов’язані із забезпеченням продовольством і розвитком туристичного потенціалу всієї Одещини.

Попереду — чимало проблемних питань з розвитку території як Одеської конгломерації, але ми налаштовані на співпрацю і з президентом, і з урядом, щоб стати тут піонерами, оскільки Одеса є унікальним містом, на якому потрібно відпрацювати пілотний проєкт розвитку агломерації мільйонного міста.

Вітаючи представників Одеської міської громади, голова ОДА побажав їм успіхів, натхнення, перемог на всіх фронтах і кращим з них вручив нагороди.

Автор: Ольга ФІЛІППОВА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту