ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ПОПОВНЕННЯ НАШИХ ВМС
11.12.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 98-99(22317-22318) / Тираж: 8525

Увечері 6 грудня на причалі Одеського морвокзалу відбулися урочистості з нагоди 30-річчя Збройних сил України.

Серед гостей — міністр оборони Олексій Рєзніков, голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький, голова облради Григорій Діденко та його перший заступник Олег Радковський, міський голови Одеси Геннадій Труханов.

Святкування транслювалося онлайн паралельно з різних міст: Києва, Одеси, Харкова, Львова, Житомира (аеродром в Озерному) і Краматорська.

Міністр оборони Олексій Резніков та командувач Військово-Морських сил ЗСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа провели церемонію включення до складу ВМС патрульних катерів (типу «Айленд») «Суми» і «Фастів». (Ці судна, нагадаємо, прибули до Одеси зі США 23 листопада). Військово-морські прапори і відповідні сертифікати — символи включення катерів до складу ВМС — отримали командири катерів капітан-лейтенант Микита Гречуха («Суми») та капітан-лейтенант Сергій Щербина «Фастів».

Нові бойові прапори в Одесі отримали 801-й окремий загін боротьби з підводними диверсійними силами і засобами ВМСУ, 37-й окремий полк зв’язку флоту, 194-й понтонно-мостовий полк транспорту і 26-а окрема бригада Держспецслужби. Останній присвоїли почесне найменування «Дніпровська».

За традицією, того вечора на морвокзалі склали клятву вихованці Військово-морського ліцею імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту