ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Вчитися за кордоном — працювати вдома
14.04.2022 / Газета: Чорноморські новини / № 27-28(22350-22351) / Тираж: 8525

За підтримки Офісу президента в Україні заснували Ukrainian Global University (UGU), в якому наші співвітчизники зможуть отримувати якісну освіту та проводити дослідження за кордоном. Ініціаторами проєкту виступили технологічний університет SET University, УКУ, KSE та ще низка українських вишів.

Президентка SET University Ірина Вольницька розповідає, що UGU є неприбутковою ініціативою, яка надасть українським студентам, стипендіантам, науковцям та викладачам доступ до найкращих навчальних закладів по всьому світу, а також нових стипендій та програм постдокторантури. Головна умова — подальше повернення додому та участь у відбудові України після руйнівних наслідків російської агресії. «Зараз, як ніколи, українські студенти та дослідники повинні бути частиною світової академічної спільноти й мати доступ до найкращих світових практик і досвіду. Це дасть змогу ініціативі UGU стимулювати розвиток повоєнної України, зміцнювати її економіку, надаючи найкращим талантам якісну освіту, яку вони зможуть застосувати для відбудови своєї країни», — зазначила вона.

Наразі команда UGU зосереджена на налагодженні партнерств зі школами, вищими навчальними закладами та дослідницькими центрами по всьому світу, які прийматимуть українців на середньо- і довгострокові програми та спонсоруватимуть частину студентів, науковців і дослідників.

Десятки провідних університетів світу вже підтримали ініціативу.

— Стенфорд усвідомив важливість створення нових освітніх програм для українців ще шість років тому, коли ми створили Ukrainian Emerging Leaders Program. Випускники цієї програми вже внесли значні зміни для покращення України. Я підтримую UGU і звертаюся до всіх інших університетів світу із закликом відчинити двері для українських студентів і науковців, — сказав Майкл Макфол, професор політології Стенфордського університету, директор Інституту міжнародних досліджень Фрімена Споглі.

— Для нас особливо важливо, що UGU заснували українські науковці, які нині борються не лише за суверенітет своєї країни, а й за наші спільні європейські цінності. Ми продовжимо надавати нашу підтримку після закінчення війни, коли українці повернуться, щоб відбудовувати свою країну, — зауважила Крістін Но-Ледюк, президентка Університету Париж 1 Пантеон-Сорбонна.

Наразі команда UGU створює мережу волонтерів. До неї можуть приєднатися випускники та представники навчальних закладів з усього світу, щоб стати послами проєкту у своїх навчальних закладах або звернутися до адміністрації будь-яких установ з ініціативою про партнерство з UGU.

Якщо українські студенти або науковці бажають стати учасниками UGU, вони можуть скористатися спрощеним процесом подачі заявки на сайті цього університету, пройти повний чи спрощений процес подачі заявки до будь-якого навчального закладу, вказаного на платформі, щоб збільшити свої шанси на вступ.

UGU також співпрацює з онлайн-програмою для вивчення мов DuoLingo, щоб українці могли безкоштовно складати тести з англійської й отримувати сертифікати, де б вони не перебували.

Обов’язковою умовою для участі у програмі для всіх студентів є повернення в Україну по завершенні навчання або дослідження, щоб допомогти відновити країну після війни.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту