ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Прихисток для білих левів
25.04.2022 / Газета: Чорноморські новини / № 29-30(22352-22353) / Тираж: 8525

До Одеси прибула пара білих левів з відомого «Фельдман-екопарку», що на Харківщині. Їхній вольєр було зруйновано внаслідок обстрілу міста, тож тварин, які практично півтора місяці мучилися у тісній клітці, потерпали від нестачі їжі і спраги та нажили тяжких пролежнів, могли приспати.

Однак королівській парі не дали пропасти працівники Одеського зоопарку. До Харкова виїздив його директор Ігор Бєляков, щоб супроводжувати тварин у дорозі. За його словами, нині левами, яким потрібне тривале лікування, займаються спеціалісти нашого звіринця.

«Фельдман-екопарк», розташований за харківською кільцевою дорогою у Дергачівському районі, практично повністю зруйнований. Комплекс опинився на лінії вогню з першого дня війни, тож через руйнування вольєрів деякі тварини, рятуючись, розбіглися, багато з них загинули, зокрема потомство білих тигрів, пантер і ягуарів. Загинули й троє співробітників екопарку, які, ризикуючи власним життям, приїздили годувати тварин.

Евакуація великих хижаків була однією з най-більших проблем, тож в екопарку навіть розгляда-ли варіант щодо їх присипання, але на допомогу прийшли колеги і волонтери з Харкова та інших регіонів країни, зокрема й одесити. Частину тварин було поселено у Харківському міському зоопарку, півтора десятка котячих вивезли до Дніпра, звідки вони вирушать до інших міст — до Києва і на захід України. З екопарку встигли вивезти також чотирьох ведмедів, трьох шотландських корів і північного оленя.

Про пару білих левів ми, одесити, належно подбаємо, а коли все затихне, повернемо їх власникам.

Автор: Яна СТАСІНА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту