ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Солтанівські паски для захисників
25.04.2022 / Газета: Чорноморські новини / № 29-30(22352-22353) / Тираж: 8525

У період війни прості сільські жінки не перестають дивувати своїм патріотизмом, працелюбністю і майстерністю. Майже в кожному селі серед них з’явилися лідерки, які згуртовують подруг на допомогу рідній армії.

Жіночі батальйони забезпечують наших воїнів домашніми м’ясними і рибними консервами, борщем, закрученим у трилітрові слоїки, пирогами, вертутами та різноманітними смаколиками. Отак, не відходячи від кухонних столів, вони що-дня наближають перемогу в нещадній боротьбі з путінською московією.

У селі Солтанівка з перших днів березня майже два десятки жінок і дівчат згуртувала у так званий батальйон «Колосок» патріотка, мати двох малолітніх дітей Олена Бабенко. Під їхній «оборонний штаб» підприємці Михайло і Надія Солонарі передали своє кафе разом з холодильним та кухонним обладнанням. Допомагають продуктами, оплачують спожиту електроенергію.

Підтримують «Колосок» і керівництво Зеленогірської територіальної громади, і фермери Ігор Чабан та Олексій Тонін. Але найбільший клопіт взяли на свої плечі самі активістки, які й родинними запасами діляться, і на домашніх кухнях часто готують провіант.

Уже чимало партій продукції солтанівські майстрині відправили у розпорядження військових підрозділів, які боронять рідну землю від окупантів. Нині ж печуть для них паски.

Автор: Юрій ФЕДОРЧУК


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту