ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Не програймо на інформаційному фронті
25.06.2022 / Газета: Чорноморські новини / № 47-48 (22370-22371) / Тираж: 8525

Ми відстаємо від росії в інформаційному просторі. До того ж, як на мене, у нашому інформаційному просторі постійно лунають підказки росіянам, як ми будемо діяти, якщо ті підуть тим чи іншим напрямком.

Добре, що наші військові, особливо старші за званням, відповідають на запитання журналістів обережно, а от деякі молоді хочуть показати свої знання тактики і простодушно розповідають про все докладно. Ворог же слухає і бере до уваги.

Не треба, на мою думку, так багато розказувати і про характеристики зброї та шляхи її отримання — це прерогатива влади і контроль досвідчених, перевірених волонтерів. Бо коли у нас кажуть, що та чи інша зброя надійде через тиждень, то ворог посилює натиск, поки ми ще не отримали такої зброї. Посилює ракетні удари по тих напрямках, звідки, за словами горе-експертів, те озброєння начебто має до нас надходити. Найбільше, за моїми спостереженнями, ситуація загострюється там, де зізнаються, що з нашого боку воює один проти 20 росіян. Скажіть: як одна озброєна людина може відбиватися від двадцати, та ще й з гіршою зброєю (навіть уже з новітньою, переданою нашими західними партнерами)? Такий герой, на жаль, загине, навіть якщо встиге вбити десяток ворогів.

Це ж очевидно, що треба не вихвалятися такою самопожертвою, а оперативно надсилати підмогу. Не чекати, коли захисник загине. Не чекати, коли найкращих воїнів візьмуть в оточення, а потім — у полон. Не чекати, коли нова зброя сама себе покаже в бою... Особливо було б приємно слухати, що ця зброя виготовлена в Україні, що українці працюють день і ніч, щоб її зробити. Так було у роки Другої світової. А як нині?

Нам кожен день показують, скільки окупантів та їхньої зброї знешкоджено з початку масштабного нападу росії. Але про це чуємо і бачимо лише ми, а не росіяни. А треба, щоб кожен день наші безпілотники розкидати в росії і Білорусі листівки з цими цифрами. А ще розказувати в тих листівках, як путін не хоче забирати своїх убитих військових, як не квапиться обмінювати полонених, як знищував і знищує наші міста разом з їхніми цивільними мешканцями, як по-звірячому поводяться російські солдати. Усе це фіксується міжнародною комісією, і росіяни мають знати, що багато років виплачуватимуть Україні за зруйновані цивільні об’єкти і відповідатимуть за воєнні злочини.

Вочевидь, прості росіяни не знають, що їхню країну очікує після війни. Їхні «освободітєлі» забирали в квартирах українців пральні машинки, унітази, жіночу білизну та інші речі. Невже у «вєлікой» росії цього бракує? Що, усе тратять на війни?

Росіянам треба обов’язково нагадувати, що ми не збираємося нападати на їхню державу, а тільки хочемо повернути свої землі. Якщо ж вони продовжуватимуть зі своєї території обстрілювати наші будинки, то ми, теж не перетинаючи кордон, відповідатимемо пострілами по тих військових об’єктах, звідки стріляють по нас. Не ми починали цю війну. Зверху видно, хто перший куди стріляє. Викрутися перед судом — і кримінальним, і Всевишнього — не вдасться.

Такі листівки, вважаю, треба розкидати не тільки в росії та Білорусі, а й по всій окупованій території України. І в кожній листівці, окрім загального підсумку та щоденних втрат росіян, непогано було б оперативно показувати вирви від заборонених у світі авіабомб, за які загарбникам доведеться відповідати у міжнародному суді.

Нам не треба нічого перебільшувати — кожен злочин підтверджений доказами, які можна перевірити.

Перемога буде за нами!

Але нині Україна мусить подбати, щоб ми не програвали на інформаційному фронті.

Автор: Людмила НАДЄЄВА, інженер-механік на пенсії.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту