ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Кабмін розширив Ізмаїльський морський порт: які території увійшли
06.06.2023 / Газета: Курьер недели (Измаил) / № s / Тираж: 10800

Кабінет Міністрів розширив межі території морського порту Ізмаїл за рахунок п'яти земельних ділянок, розташованих на території колишньої Старонекрасівської сільради Ізмаїльського району. Відповідне розпорядження №471 уряд прийняв ще 26 травня, внісши відповідні зміни до розпорядження №1549 від 9 грудня 2020 року.

Як прокоментували рішення в понеділок у Адміністрації морських портів, до неї ще наприкінці минулого року звернувся Ізмаїльській целюлозно-картонний комбінат з проханням включити земельні ділянки, на яких розташоване підприємство, до території морпорту Ізмаїл.

«Диверсифікація напрямку діяльності ІЦКК з виробничої галузі на вантажоперевалку пов’язана з високим попитом на послуги у галузі обробки вантажів. Після опрацювання цього питання на рівні ДП «АМПУ», Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Кабінету міністрів ІЦКК отримало позитивне рішення», — зазначається в повідомленні.

З аналогічною ініціативою до Адміністрації морпортів звернувся й Ізмаїльській річковий порт «Дунайсудносервіс», висловивши прохання ініціювати включення земельної ділянки, що примикає до акваторії морпорту Ізмаїл, у межі території порту. Зазначено, що орієнтовні обсяги перевалки на цій земельній ділянці в умовах збройної агресії росії складатиме 1,7 млн тонн на рік.

«В умовах постійного блокування країною-агресором діяльності портів Великої Одеси надійними морськими воротами України залишаються морські порти, розташовані на річці Дунай. Кожне додаткове місце обробки вантажів вкрай важливе для економіки України, що працює в умовах військового стану. Розширення меж території морського порту — це розширення його операційних можливостей», — підкреслив голова АМПУ Юрій Литвин.

Автор: Рина ТЕНІНА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту