ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Свято книги на Одещині
15.06.2023 / Газета: Вечерняя Одесса / № 47-48(11287-11288) / Тираж: 10407

Форум відкриває генеральний директор ОННБ Ірина Бірюкова

З 9-го по 11 червня під егідою Міністерства культури та інформаційної політики України в Одеській національній науковій бібліотеці проходив Інтелект-Форум-2023. Яскрава і насичена програма заходу поєднувала ХХІІІ Всеукраїнську виставку-форум «Українська книга на Одещині» та IV Одеса БібліоСаміт — Всеукраїнську науково-практичну конференцію з міжнародною участю для фахівців бібліотек України та зарубіжжя.

Свій творчий доробок у головному читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки презентували близько 40 вітчизняних видавництв з різних куточків України.

Під час інтелект-форуму стало доброю традицією дарувати книжки вітчизняних видавництв нашим військовим.

Непростою виявилася задача для журі конкурсу «Краща книга виставки-форуму»: обрати кращі книжки з низки цікавих і корисних видань, які, незважаючи на виклики воєнного часу, представили цьогоріч на конкурс видавництва та автори. В підсумку дипломами переможців відзначено 40 книжок у двадцяти номінаціях.

Книги в подарунок громаді та військовим

Ну а головною «фішкою» форуму «Українська книга на Одещині» став виїзний формат другого дня, коли учасники та видавці завітали до Авангардівської громади, де їх чекало справжнє свято, організоване головою громади Сергієм Хрустовським та його командою. Відвідувачів заходу чекали численні презентації книжкових новинок, зустрічі з українськими письменниками, а також цікаві майстер-класи для дорослих та дітей. Також відбувся традиційний благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, бо «…саме завдяки нашим мужнім і незламним воїнам ми маємо змогу проводити такі культурно-пізнавальні заходи», — відмітив Сергій Хрустовський.

Автор: Олег СТАНІСЛАВІВ


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту