ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
У прицілі – Одещина
15.06.2023 / Газета: Чорноморські новини / № 25(22450) / Тираж: 8525

За чотири дні — два смертоносні обстріли. Щонайменше шестеро людей загинуло, чотири десятки зазнали травм різної важкості.

Спочатку, в ніч на суботу, 10 червня, в Одесі «стратегічним об’єктом» виявилися багатоповерхівка у спальному районі, другим — будинки уже багато-страждальної Сергіївки.

«За даними слідства, — повідомляється на сайті прокуратури Одещини, — збройні сили рф здійснили повітряну атаку ракетами і безпілотними літальними апаратами по Одесi та населених пунктах області.

Внаслідок обстрілу спального району Одеси троє людей загинули та 25 отримали множинні поранення, серед яких двоє дiтей, 5 та 17 рокiв, їх госпіталізовано до лікарні. Суттєвих руйнувань зазнали три багатоповерхівки, школа, дитячий садок та автомобілі, припарковані поряд з будинками.

Через атаку по селищу на узбережжі Чорного моря у Білгород-Дністровському районі постраждало шестеро людей, серед яких також двоє дітей, 5 та 12 років. Ущент зруйновано 7 приватних будинків та 15 пошкоджено».

Ніч на середу, 14 червня, видалася ще гучнішою: чотирма «калібрами» з моря ворог атакував середмістя Одеси, влучивши у великий комплекс із житловим сектором і бізнес-центром, де розташовувалися діло-ві офіси, освітні й розважальні заклади. Постраждали також сусідні корпуси одного з вишів, об’єкти торгівлі, припарковані автомобілі. Ще одним об’єктом атаки став логістичний центр відомої торговельної мережі, яка забезпечує нас продуктами харчування і товарами широкого вжитку. На момент здачі номера у друк було відомо про трьох загиблих і 13 поранених.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту