ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
IFC сприятиме оновленню флоту Українського Дунайського пароплавства
22.06.2023 / Газета: Курьер недели (Измаил) / № s / Тираж: 10800

УДП домовилося зі Світовим банком про оновлення флоту.

Українське Дунайське пароплавство та Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить до групи Світового банку, підписали на лондонській конференції з відновлення України угоду про залучення приватних інвестицій для модернізації та розширення флоту.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Також Міжнародна фінансова корпорація сприятиме впровадженню європейських стандартів корпоративної політики, комплаєнсу та фінансової прозорості в УДП.

Оновлення флоту Українського Дунайського пароплавства дозволить розширити можливості логістичної екосистеми Дунаю. Дунайський кластер є ефективним альтернативним шляхом для вантажообігу за умов блокування основних морських шляхів.

Після повномасштабного вторгнення росії УДП перебудувало бізнес-модель, запровадило реформи з прозорого та ефективного управління. Підприємство запустило нові напрямки діяльності, реалізувало низку інвестиційних проєктів, розпочало будівництво та модернізацію флоту, нагадують у міністерстві.

Вперше за свою історію Дунайське пароплавство отримало прибуток від діяльності, внаслідок чого у 2022 році держбюджет отримав рекордні дивіденди – понад 146 млн грн.

Автор: Рина ТЕНІНА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту