ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
За «липовими» довідками ВЛК
03.08.2023 / Газета: Чорноморські новини / № 32(22457) / Тираж: 8525

Правоохоронці припинили масштабну схему видачі довідок ВЛК про непридатність до військової служби, повідомляє управління комунікації Нацполіції.

У ході документування злочинної діяльності одночасно проведено майже 100 обшуків на території м. Києва, Київської, Полтавської, Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Одеської, Житомирської, Івано-Франківської та Черкаської областей.

Правоохоронці, зокрема, встановили, що службові особи Білгород-Дністровського РТЦК та СП, діючи спільно з членами військово-лікарської комісії, за посередництва сторонніх осіб, за грошову винагороду, яка могла становити до 10 тисяч доларів США, налагодили схему видачі довідок про визнання особи непридатною до військової служби за станом здоров’я та виключення її з військового обліку.

Так звані «ухилянти» протягом одного-двох днів ставали на облік у Білгород-Дністровському РТЦК та СП, проходили ВЛК та за її результатами визнавалися непридатними до військової служби і виключалися з військового обліку за станом здоров’я.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту