ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Порту «Чорноморськ» — 65 років
10.08.2023 / Газета: Вечерняя Одесса / № 63-64(11303-11304) / Тираж: 10407

У минулу неділю виповнилося 65 років від дня заснування Чорноморського морського торгового порту. Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук відзначив:

— 65 років — це віхи та випробування, це зміна поколінь та накопичення традицій. А нині — це надпотужні сучасні підприємства, які працюють в акваторії порту та формують тисячі робочих місць, і завдяки ефективній роботі яких тримається економічний потенціал не лише Чорноморської громади, а й Одеського регіону.

У цей святковий день з вдячністю згадую всіх, хто творив його історію — перших славетних портовиків і моряків, наших мудрих наставників — начальників порту різних часів, тих, хто в сучасних умовах збагачує морські традиції, розбудовує портову інфраструктуру та боронить нашу землю від ворога.

За всю свою історію порт проходив через багато різних випробувань, але найбільше переживає сьогодні. Триває війна з російськими окупантами, через яку блокується повноцінна робота, але попри все в рамках «зернової ініціативи», Чорноморський порт значно збільшив свої потужності по перевалці зернових і серед усіх портів країни обробив найбільшу кількість суден.

Бажаю порту поновлення повноцінної роботи, нових потужних інвестиційних проєктів, які будуть забезпечувати стабільний розвиток порту, збільшення вантажопереробки та нових робочих місць.

Разом до перемоги!

Ну а мені було дуже приємно зустрітись з колективом чорноморських портовиків напередодні ювілейної дати, привітати зі святом і отримати від директора Чорноморського порту В’ячеслава Волошина відзнаку «Заслужений працівник порту».

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту