ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Осушення Каховського водосховища може призвести до опустелювання півдня України – Міноборони
06.09.2023 / Газета: Курьер недели (Измаил) / № s / Тираж: 10800

Обміління Каховського водосховища внаслідок підриву рф греблі гідроелектростанції може посилити тенденцію опустелювання півдня України.

Осушення територій в майбутньому вплине на продовольчу систему, повідомив офіцер Головного управління протимінної діяльності цивільного захисту та екологічної безпеки Міноборони Владислав Дудар під час брифінгу «Три місяці від знищення окупантами греблі Каховської ГЕС» 5 вересня, пише УП.

За його словами, середня кількість річних опадів на Херсонщині – 400 мм. Вони перевищують показники властиві пустелям, зокрема, в Іспанії, де в середньому випадає 200 мм опадів на рік.

Однак, відсутність сталого водопостачання, яке забезпечувалось водосховищем, негативно вплине на екологію півдня, каже Дудар.

Є негативні прогнози, які свідчать про збільшення процесу аридизації (опустелювання) Херсонської області. Більшість спеціалістів не схиляється, що це стане пустелею, адже опадів в регіоні достатньо», – додав офіцер ГУ протимінної діяльності цивільного захисту та екологічної безпеки Міноборони.

Автор: Підготувала Рина ТЕНІНА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту