ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Свято першого дзвоника
07.09.2023 / Газета: Вечерняя Одесса / № 71-72(11311-11312) / Тираж: 10407

Свої двері відкрили 225 закладів загальної середньої освіти — 121 в Одесі і 104 в громадах району. За парти сіли 145 344 учні. В режимі офлайн працюватимуть 65 шкіл, в змішаному форматі — 47, дистанційно — 113. Ключовим фактором щодо визначення режиму і формату роботи освітніх закладів був факт наявності укриття.

Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук привітав зі святом 1 Вересня педагогів та учнів Чорноморського економіко-правового ліцею №1.

«Перше вересня єднає нас усіх, бо кожен колись у цей день переступив поріг рідної школи, відкрив першу книжку, написав перше слово. Вітаю з новим навчальним роком, який Україна розпочинає вже вдруге у воєнний час. Але буде найголовніше — буде навчання, буде українська школа, українська освіта. Щиро дякую нашим ЗСУ, завдяки мужності яких наші діти продовжують вчитися.

Вклоняюся всій освітянській спільноті нашого прекрасного Одеського району за працю під час широкомасштабної агресії окупантів. Ви — приклад справжніх патріотів України! Вітаю всіх, дорогі друзі, з новим навчальним роком. З Днем знань і разом до перемоги!» — сказав начальник Одеської РВА Юрій Крук.

В рамках святкової лінійки Юрій Крук привітав з присвоєнням почесного звання «Заслужений вчитель України» учителя Чорноморського економіко-правового ліцею №1 Чорноморської міської ради В’ячеслава Майорського. А колективу ліцею начальник Одеської РВА вручив багатофункціональний пристрій Pantum M7100dn (МФУ).

Перебуваючи в Чорноморську, Юрій Крук оглянув наявне укриття в ліцеї і дав доручення щодо модернізації приміщення для збільшення його площі.

Також начальник Одеської районної військової адміністрації спільно з командувачем ОУВ «Дунай», бригадним генералом Володимиром Отрощенком у День знань відвідав вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської РВА, що функціонує у селі Троїцьке Яськівської громади.

Командувач побажав усім дітлахам досягти омріяної мети, ніколи не втрачати інтересу до нових знань і завжди прислухатися до порад вчителів, а ще — бути чемними, розумними і щасливими. Від командування ОУВ «Дунай» вихованці центру отримали патріотичні подарунки та канцелярію до школи.

«Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня знань — справжнього всенародного свята мудрості, доброти і людяності. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень», — зазначив у привітанні на зустрічі начальник Одеської РВА Юрій Крук.

А діти, в свою чергу, влаштували для почесних гостей міні-концерт.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту