ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
У прицілі – хліб
14.09.2023 / Газета: Чорноморські новини / № 38(22463) / Тираж: 8525

У ніч на середу, 13 вересня, південь Одещини вже вкотре став мішенню для масштабної дронової атаки з боку людожерливої росії.

Агресор атакував нашу землю упродовж 4,5 години із трьох напрямків, випустивши загалом 44 безпілотники. Більшість із них — 32 — були знищені українським воїнством. Але, на жаль, і без влучань не обійшлося. Зафіксовані пошкодження припортової та іншої цивільної інфраструктури. За даними сайта «Ізмаїл.city», знову щось долетіло і до Румунії. До речі, там, у наших сусідів через Дунай, уже почали облаштовувати бомбосховища й оголошувати тривогу, коли рашка атакує український берег ріки.

Як повідомив у своєму телеграм-каналі голова Одеської ОВА Олег Кіппер, внаслідок нальотів російських ударних дронів на Ізмаїльський район постраждало семеро цивільних осіб: шестеро — у Рені та один — в Ізмаїлі.

«Двоє чоловіків із Рені — у тяжкому стані, в палаті інтенсивної терапії. Сьогодні їх транспортують в Одесу. Четверо інших — у стані середньої важкості, вони продовжують лікування в Рені. Постраждалому з Ізмаїла медичну допомогу надали в лікарні. Він уже вдома», — йдеться у повідомленні.

Однією з «важливих військових цілей» для агресора виявилася стоянка вантажного автотранспорту (на знімку). Що вдієш: безсилля і поразки на фронтах посилює (даруйте за тавтологію) агресію щодо цивільного населення, цивільної інфраструктури. Із зерном «другій армії світу» воювати легше — воно не може дати здачі, як і водії, в руках яких кермо, а не штурвал чи пускова кнопка.

Утім, як би боляче нам не було за втрати, маємо й позитивний вислід цієї ночі: у тимчасово окупованому Криму вибухало й горіло на одному з основних воєнних об’єктів ворожого флоту — судноремонтному заводі в Севастополі. За попередніми даними, уражено, зокрема, великий десантний корабель і підводний човен (сподіватимемося, що це один із тих, який запускав по Україні смертоносні «калібри»).

Автор: Олег СОКІЛ


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту