ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Благодійний ярмарок і гості з Дніпропетровщини
29.09.2023 / Газета: Вечерняя Одесса / № 77-78(11317-11318) / Тираж: 10407

Святковий концерт

У минулу п’ятницю, в Міжнародний день миру та співпраці з Європою, в смт Авангард відбувся благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України. Організаторами заходу виступили працівники закладів освіти та центру культурних послуг Авангардівської селищної ради.

Працівники освіти разом зі своїми учнями та їх батьками підготували на ярмарок страви країн-партнерів України, які найбільше підтримали нашу країну в лиху годину й продовжують це робити зараз, зокрема Польща, Німеччина, Молдова, Румунія, Болгарія. Участь у благодійному ярмарку взяли також і майстрині Олена Іванівна Вернігор та Юлія Ігорівна Бурдейна, роботи яких купували із задоволенням. Святковості заходу додали яскраві виступи творчих колективів та артистів Авангардівського центру культурних послуг.

Який смачний плов готують виховательки закладу дошкільної освіти «Мадагаскар»!

Метою даного заходу був збір коштів на автомобіль для мешканця Нової Долини Андрія Кузьміча та його побратимів, які зараз на передовій виконують бойові завдання, захищаючи рідну землю від агресора.

Подібні благодійні ярмарки для Авангардівської громади стали вже доброю традицією, тож охочих підтримати тих, хто стоїть на передовій, захищаючи наше спільне майбутнє, було достатньо.

Сергій Хрустовський (третій праворуч) з делегацією Слобожанської громади

Почесними гостями ярмарку була делегація Слобожанської територіальної громади Дніпропетровської області на чолі з секретарем Слобожанської селищної ради Людмилою Лагодою.

В серпні між Слобожанською та Авангардівською територіальними громадами було підписано меморандум про співробітництво. Метою робочого візиту був обмін досвідом у сфері благоустрою та надання комунальних послуг, освіти, медицини, культури, спорту тощо.

Німецьку кухню презентував Хлібодарський ЗДО «Берізка»Німецьку кухню презентував Хлібодарський ЗДО «Берізка»

Під час зустрічі Авангардівський селищний голова Сергій Хрустовський презентував гостям успіхи Авангардівської громади, а старости провели екскурсії по населеним пунктам, які входять до складу громади. Учасники делегації ознайомились з роботою відповідних комунальних підприємств, управлінь та відділів Авангардівської селищної ради для обміну досвідом та налагодження контактів з метою подальшої співпраці, яка надасть можливість об’єднати зусилля для покращення, розвитку та процвітання громад.

— Ініціатором встановлення дружніх стосунків між нашими громадами виступив Сергій Хрустовський, — розповідає Людмила Лагода. — У Слобожанської та Авангардівської громад є багато спільного: чисельність населення, показники бюджету, територіально ми є передмістя Дніпра та Одеси. Що ми можемо робити разом? Розвивати культуру, співпрацювати у сфері освіти, займатися спортом. До речі, ми вже отримали корисні поради щодо налагодження діяльності дитячо-юнацької спортивної школи, яку у Слобожанській громаді лише мають відкрити. Також сподобався центр адміністративних послуг, що функціонує в Авангардівській громаді. Ми ж лише підготували проєкт свого ЦНАПу. Так що поради наших нових друзів та партнерів виявилися дуже доречними. Думаю, нам теж є, що показати, тому запросили делегацію Авангардівської громади до нас із візитом у відповідь.

Автор: Олег КСЕНІН


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту