ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Геннадій Труханов: «ВетеранХаб» — для комфорту тих, хто захищав чи продовжує захищати нашу країну від агресора»
05.10.2023 / Газета: Вечерняя Одесса / № 79-80(11319-11320) / Тираж: 10407

У минулий вівторок, 3 жовтня, в Одесі, у Центрі надання адміністративних послуг на вулиці Косовській, був відкритий фронт-офіс сервісного центру #ВетеранХаб. Тут надаватимуться адміністративні, соціальні та консультативні послуги нашим захисникам, ветеранам і родинам загиблих. Відкриття фронт-офісу відбулося в рамках відзначення 1 жовтня Дня захисників і захисниць України.

«Наша мета — створити єдиний координаційний центр для комфорту тих, хто захищав чи продовжує захищати нашу країну від агресора», — зазначив Геннадій Труханов.

У фронт-офісі вже працюють два адміністратори Центру надання адмінпослуг і два адміністратори з надання соціальних послуг. Прийом будуть здійснювати і спеціалісти Пенсійного фонду та КУ «ВетеранХаб».

Основні напрями діяльності центру охоплюють соціальні послуги, які спрямовані на підтримку ветеранів та їх сімей в різних аспектах їхнього життя, юридичний захист, який допоможе ветеранам у вирішенні юридичних питань та захисті їхніх прав, а також надаватимуться консультації та поради фахівців у таких сферах, як лікування, реабілітація, психологічна підтримка, працевлаштування, відкриття власного бізнесу.

— Єдиний центр повинен стати надійним порадником, який буде давати ефективний і максимальний шлях ветерану до отримання бажаного й того, що, відповідно до закону, він має отримати, — пояснив Олександр Коровай, майор запасу ЗСУ, в.о. директора «ВетеранХабу». — Зустрічати ветеранів будуть у першому фронт-офісі. Там кожного вислухають, дізнаються потреби та скоординують до працівника, який буде супроводжувати ветерана до вирішення всіх питань. Це буде зручно тому, що всі питання, які стосуються отримання пільг, виплат, посвідчень, можна буде отримати в одному місці

Перші відвідувачі отримують консультаціюПерші відвідувачі отримують консультацію

Наразі штат працівників — п’ятнадцять осіб. Декілька працівників будуть допомагати виключно інвалідам, які не мають змоги відвідати хаб самостійно. З ветераном в центрі будуть спілкуватися такі ж самі ветерани за принципом «рівний — рівному», які доступною мовою пояснять йому шляхи розв’язання проблем. Психологічну допомогу надасть психолог-практик, який був на фронті і більш, ніж цивільний, розуміє, що відчувають військові.

Передбачено все для зручності людей з обмеженими фізичними можливостямиПередбачено все для зручності людей з обмеженими фізичними можливостями

— Родини наших героїв, які були поруч з загиблими, мають перше право бути учасниками «ВетеранХабу», — сказав одеській міський голова Геннадій Труханов. — Наше завдання — знати, чим живе кожна родина ветеранів, та об’єктивність в прийнятті рішень. В діяльності «ВетеранХабу» не повинно бути ніякої політики. Також я хочу, щоб хаб не перетворився на якийсь формальний орган, хочу щоб тут вирувало життя. Щоб наші герої, які воювали, вирішили вчасно всі свої проблеми та отримали всі необхідні послуги.

Представники профільних організацій підписали Меморандум про взаємодію у сфері реалізації ветеранської політики через простір для ветеранів #ВетеранХаб.

Крім того, разом із ГО «Національна рада з охорони здоров’я та безпеки» в Одесі реалізується проєкт доставки ветеранів війни та осіб з інвалідністю з місця проживання до медичних та соціальних закладів міста з використанням спеціального транспорту та пристроїв для візків.

Підготував Олег Суслов

Автор: Олег Суслов


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту