ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Ракетно-«шахедний» наліт
09.11.2023 / Газета: Чорноморські новини / № 46(22471) / Тираж: 8525

Увечері 5 листопада ворог знову атакував південні регіони різними типами ракет та ударними дронами.

Як повідомив у своєму телеграм-каналі голова нашої обласної військової адміністрації Олег Кіпер: «По Одесі ворог вдарив, імовірно, «Оніксом» та «Іскандером-М». Влучено у середмістя та по законсервованій промисловій будівлі, відповідно. Вибуховою хвилею понівечено кілька багатоповерхових житлових будинків і музей в історич-ній частині міста, що віднесена до спадщини ЮНЕСКО.

Атака ударних дронів типу «Shahed-131/136» була інтенсивною та щільною, спрямованою по припортовій інфраструктурі. 15 дронів знищено силами протиповітряної оборони.

На жаль, влучанням пошкоджено складські приміщення, розвантажувальну спецтехніку, автівки зі збіжжям. Пожежу оперативно ліквідовано».

Станом на ранок 7 листопада було відомо про 33 пошкоджені житлові будинки: у Приморському районі — 10, у Хаджибейському — 23. Загалом пошкоджено 395 квартир, 278 вікон в оселях, 12 балконних блоків, 14 вхідних дверей, 35 вікон у парадних.

На місцях ліквідації наслідків російської атаки працювали комунальні служби та міські оперативні штаби, які фіксували пошкодження та консультували мешканців щодо оформлення документів для надання матеріальної допомоги на відновлення пошкодженого майна.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). За даними слідства, ввечері 5 листопада збройні сили рф здійснили повітряну атаку ракетами і безпілотними літальними апаратами на Одесу.

Внаслідок ракетного удару у середмісті поранення отримали 8 мирних жителів, 5 з них госпіталізовані до лікарні з осколковими пораненнями. Пошкоджено багатоповерхові будинки, торгівельні об’єкти, автомобілі та Художній музей, віднесений до спадщини ЮНЕСКО.

Через атаку ворога руйнувань зазнали і складські приміщення приватного підприємства.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту