ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Для глядачів — дійсно найкраще!
25.01.2024 / Газета: Вечерняя Одесса / № 7-8(11351-11352) / Тираж: 10407

Зимові свята завжди так або інакше стають приводом для народження виняткових концертних програм в Одеському національному академічному театрі опери та балету. Завершуючи цикл новорічно-різдвяних свят фінальним показом гала-імпрези «Найкраще», ОНАТОБ був вимушений давати концерти замість перенесених внаслідок трауру, такі вже воєнні часи. Але врешті-решт кожен номер програми доніс до глядачів теплі емоції скарбів світового мистецтва у майстерному виконанні наших артистів.

Дмитро Павлюк виконує арію Базиліо з опери Джоаккіно Россіні «Севільський цирульник»Дмитро Павлюк виконує арію Базиліо з опери Джоаккіно Россіні «Севільський цирульник»

Оркестр знаходився просто на сцені, що потішило шанувальників маестро Володимира Врублевського, адже артистичність цього диригента, котрий кожною клітиною тіла віддається музиці, красивий широкий жест — як таке не бачити, не спостерігати?! Звісно, знаменитий «Щедрик» Миколи Леонтовича в аранжуванні Олени Іонової (вона ж виконала скрипкове соло), став окрасою імпрези. Вальси, польки та марші Йоганна Штрауса чергувалися з появою найвідоміших персонажів з легендарних опер та балетів, мюзиклів і оперет. Підступний дон Базиліо з опери Джоаккіно Россіні «Севільський цирульник» у виконанні Дмитра Павлюка викликає овації, а далі владним порухом зупиняє їх! З тої самої опери на сцену завітали закохана Розіна (Аліна Ворох) та слуга Фігаро (Богдан Панченко), який має передати господарю записку від красуні, але ж та весь час перекладає папірця з однієї руки до іншої, важко відібрати…

Театральний хор в одному з номерів розділився: чоловіки вийшли на сцену, а жінки співали у ложах, урочисто й святково, у статичних позах. Діти з хору «Перлини Одеси», навпаки, витанцьовували під Jingle bells, не випадаючи з тональності. Чарівний калейдоскоп музичних перевтілень кілька разів зібрав повну залу, а за рік, сподіваємося, опера теж не залишить публіку без новорічної імпрези, і знову до неї потрапить все найкраще.

Автор: Марія ГУДИМА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту