ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Допомога для людей з вразливостями
25.01.2024 / Газета: Чорноморські новини / № 4(22482) / Тираж: 8525

Міжнародні організації продовжують підтримувати українців, які опинилися в складних життєвих обставинах у воєнний час.

Наразі триває збір даних на отримання фінансової допомоги від УВКБ ООН. Виплати становитимуть 3600 гривень для кожного члена сім’ї з розрахунку на три місяці. Тобто загальна сума на кожного члена родини становить 10800 гривень, повідомляє https://intent.press, посилаючись на відомості благодійного фонду «Право на захист».

На виплати від ООН можуть розраховувати: переселенці, які перемістилися після 24 лютого 2022 року та мають вразливості; особи, що не переміщувалися після 24.02.2022 р., але постраждали від воєнних дій у Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Харківській, Чернігівській, Сумській, Миколаївській, Херсонській, Донецькій областях та мають вразливості; люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через воєнні дії від 24.02.2022 р. та мають вразливості.

Громадяни, які відповідають критеріям вразливості: батьки-одинаки, які піклуються про дітей віком до 18 років та/або людей, старших за 55 років; сім’ї літніх людей, старших за 55 років; сім’ї, які доглядають за особами з особливими потребами; сім’ї, які опікуються прийомними дітьми.

Щоб оформити грошову допомогу необхідно подати: документ, що посвідчує особу; податковий номер; свідоцтво про народження дітей (за наявності); номер банківської картки для виплати допомоги; будь-які документи, що підтверджують належ-ність до категорії вразливості (довідки, витяги тощо); номер телефону.

У фонді наголошують, що для збору даних мають бути присутні всі члени родини. Для сімей, де є маломобільні люди, котрі не можуть прибути до пункту реєстрації, допускається реєстрація за оригіналами документів (за умови надання медичної довідки, що підтверджує їхній стан здоров’я).

Детальнішу інформацію про те, як отримати допомогу від УВКБ ООН в Одеській області, шукайте на сайті https://r2p.org.ua.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту