ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Відновлення дитячого садка
08.02.2024 / Газета: Вечерняя Одесса / № 11-12(11355-11356) / Тираж: 10407

Влітку, під час масованого ракетного удару по центру Одеси, було пошкоджено садок для дітей з вадами зору. Внаслідок атаки в будинку було вибито багато вікон і дверей, пошкоджено дах та стіни, зафіксовано провисання міжповерхового перекриття.

Двоповерховий будинок — особняк Манук-Бея — є пам’яткою архітектури. Збудований у першій половині ХІХ століття. Знаходиться на території об’єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Як зазначив мер Одеси Геннадій Труханов, частина протиаварійних заходів вже виконана. Зокрема, за кошти міжнародних організацій законсервовано ділянки обвалення штукатурки, зменшено навантаження на балки перекриття. Крім того, виділено бюджетне фінансування на відновлення вікон та дверей.

Але експертиза довела, що пошкодження конструктиву пам’ятки архітектури більш серйозні. Садок небезпечний для відвідування. Зараз триває розробка проєктної документації, згодом буде проведено ремонтно-реставраційні роботи.

«Цей садок користувався попитом. І ми зробимо все можливе, щоб експлуатація будівлі була безпечною і діти сюди повернулися», — сказав міський голова.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту