ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
У лоно рідної церкви
21.03.2024 / Газета: Чорноморські новини / № 12(22490) / Тираж: 8525

Громада Свято-Успенського храму селища Захарівка перейшла до Православної церкви України. За те, щоб звільнитися від опіки московського патріархату і влитися у лоно української церкви, люди проголосували на зборах, що відбулися 14 березня.

Як повідомила пресслужба Одеської єпархії ПЦУ, на початку зібрання слово мав селищний голова Захарівки Олексій Осійчук, до присутніх звернувся також командир спецпідрозділу «Одещина» Української добровольчої армії, речник УДА «Південь» о. Сергій Братчук.

З благословення високопреосвященного архієпископа Одеського і Балтського Афанасія відбулося і перше всенічне богослужіння, яке очолив секретар Одеської єпархії ПЦУ протоієрей Теодор Оробець у співслужінні духовенства єпархії, зокрема протоієреїв Ярослава Бугринця й Олега Свиридюка та капеланів-протоієреїв Олександра Кривоклуба і Михайла Драпогуза.

Послухати богослужіння і проповідь українською мовою прийшло багато жителів селища. Отець Теодор подякував присутнім за спільну молитву і за свідому громадянську позицію.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту