ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Під прикриттям далекобійника
21.03.2024 / Газета: Чорноморські новини / № 12(22490) / Тираж: 8525

Контррозвідка Служби безпеки України зірвала плани агресора отримати актуальну інформацію про Сили оборони в акваторії Чорного моря.

У результаті спецоперації у Запоріжжі затримано агента воєнної розвідки рф, який розвідував місця дислокації та переміщення українських бойових кораблів. У зоні його особливої уваги були пункти базування та маршрути виходу у відкрите море броньованих артилерійських катерів ЗСУ.

Для збору розвідданих фігурант діяв під прикриттям водія-далекобійника, який здійснює міжрегіональні вантажні перевезення. Перебуваючи за кермом фури, він заїжджав на територію портів для отримання комерційних вантажів, водночас намагаючись приховано фіксувати геолокації кораблів ЗСУ.

За наявними даними, окупанти сподівалися отримати розвідінформацію для планування бойових операцій у морській акваторії України.

Щоб запобігти цьому, Служба безпеки завчасно викрила російського агента й поетапно задокументувала його злочинну діяльність. Це дозволило своєчасно провести комплексні заходи для убезпечення українських військових суден. Зловмисника затримали «на гарячому», коли він стежив за кораблями ЗСУ поблизу Одеського морпорту та намагався звітувати агресору.

А ще у ході розслідування стало відомо про додаткове завдання російського агента — шпигувати за сухопутними підрозділами ЗСУ на узбережжі Чорного моря.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), яка передбачає довічне ув’язнення. Зловмисник перебуває під вартою.

За матеріалами телеграм-каналу СБУ.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту