ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
«Прозріння» — скульптура, яка розповідає про війну
02.05.2024 / Газета: Вечерняя Одесса / № 35-36(11379-11380) / Тираж: 10407

На Думській площі відбулося відкриття тимчасової експозиції спільного артпроєкту митців Одеси та Італії. В його основі — скульптура Михайла Реви, яка надихнула італійських дизайнерів Антоніо Батталья та Марка Андреоні, засновників бренду In Barberia. Продюсером проєкту став Алекс Сіно. Відкриття відбулося за підтримки міського голови та Одеського бізнес-клубу.

Мовою візуального мистецтва скульптор розповідає про злочини російської армії, використовуючи фрагменти знищеної техніки окупантів, зброї та осколків ракет, які ворог направляє для вбивства та руйнування цивільних об’єктів.

Скульптурна композиція «ПРОЗРІННЯ», або EPIPHANY, (сталь і мідь) створена в 2024 році та представляє оправу для окулярів. Частина куль зображена у вигляді квітів, адже, коли вони розриваються в тілі людини, перетворюються на схожі за формою елементи. Є і ще один сенс, закладений у роботі: це букви «ХВ», які утворюються скульптурою. За словами автора, це не випадково, а є відсилкою до християнського «Христос Воскрес» як символу перемоги над смертю заради життя та любові.

— Моє бажання — через свої роботи доносити інформацію про війну в Україні світові, не давати європейцям звикнути до війни, зробити їх союзниками українського народу не на словах, а на ділі, — підкреслив Михайло Рева.

Скульптура Михайла Реви «ПРОЗРІННЯ», або EPIPHANY, експонуватиметься на Думській площі Одеси під час Великодніх свят. Згодом скульптуру буде представлено під час Венеційської бієнале.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту