ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Форум стане щорічним
04.07.2024 / Газета: Вечерняя Одесса / № 53-54(11397-11398) / Тираж: 10407

Агенція регіонального розвитку Одеської області провела «Щорічний Причорноморський форум сталого розвитку територіальних громад в контексті Відбудови України» в партнерстві з ГО «Клуб мерів», UMEDA, ГО «Команда майбутнього» та ГО «Агенція розвитку Південного регіону».

Захід зібрав 300 учасників в онлайн та офлайн форматах, серед яких були представники громад Півдня, всеукраїнські експерти у сфері регіонального розвитку та міжнародні партнери, а саме з Херсонщини, Кіровоградщини, Миколаївщини, Київщини, Німеччини, ОАЕ, США та Нідерландів.

— Форум став платформою для обміну досвідом, ідеями та проєктами, спрямованими на відновлення та розвиток південних територій країни, — підкреслив директор Агенції регіонального розвитку Одеської області Сергій Кононенко. — Учасники обговорили ключові аспекти відбудови інфраструктури, залучення інвестицій, розвитку економіки, участі у програмах Європейського союзу та транскордонного співробітництва, як ключових елементів відновлення.

Серед виступаючих були провідні фахівці з питань зеленої енергетики, індустріальних парків, реабілітаційного туризму, економіки та водних ресурсів, які поділилися своїми поглядами на актуальні виклики та можливості, що стоять перед українськими громадами. Форум також став чудовою можливістю для налагодження партнерських відносин та пошуку нових джерел фінансування.

Зокрема, було досягнено домовленості надати Форуму статус «щорічний» та провести наступний на Миколаївщині.

— Щиро дякуємо всім учасникам за їхній внесок в успіх цього заходу. Впевнені, що результати форуму стануть важливим кроком на шляху до стійкого розвитку та процвітання нашої країни! — додав Сергій Кононенко.

Автор: Олег КСЕНІН


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту