ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Інвестиція у енергонезалежність, погашення «тролейбусного» кредиту та дитячий відпочинок
18.07.2024 / Газета: Вечерняя Одесса / № 57-58(11401-11402) / Тираж: 10407

Сесія міської ради

Позачергова сесія Одеської міської ради наприкінці минулого тижня відбулася за відсутності світла і трансляції. Отже скористаємося повідомленнями прес-служби мерії про основні рішення депутатів.

Короткий порядок денний — це чотири нагальні питання, зокрема, про внесення змін у кілька цільових програм: розвитку освіти, електротранспорту, також і в бюджет громади.

Депутати погодили дострокове погашення кредиту, що був наданий Європейським банком реконструкції та розвитку на придбання 47 нових тролейбусів.

Нагадаємо: реалізація проєкту розпочалася в 2015 році, загальна сума кредиту — 8 млн. євро, кінцевий термін дії — 2028 рік. За розрахунками фінансистів міської ради, дострокове погашення боргу дозволить Одесі зекономити щонайменше 36 млн. грн. за діючим курсом. Закрити залишок боргу (143,5 млн. грн.) дозволяє перевиконання у першому півріччі бюджету Одеси (153,8 млн. грн.).

«Крім того, ми демонструємо міжнародним інституціям нашу надійність як партнера, а також спроможність громади виконувати свої зобов’язання», — зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Йшлося на сесії про термінові заходи щодо посилення енергонезалежності об’єктів критичної інфраструктури Одеси.

З урахуванням Постанови Кабміну № 1320 від 7 грудня 2023 року для того, щоб приватні інвестори могли реалізовувати проєкти, необхідно погодження з депутатами органа місцевого самоврядування. І депутати запропоновані заходи погодили.

«Зима ближче, ніж здається. Сьогодні наше першочергове завдання — забезпечення енергостійкості громади. Ми відкриті до будь-яких конструктивних пропозицій як наших міжнародних партнерів, так і приватних інвесторів», — зазначив міський голова Геннадій Труханов.

Сьогодні вже йдуть перемовини з інвестором щодо будівництва об’єкта генерації на 10 МВт. Як зазначив мер Одеси, жодного додаткового фінансового навантаження ні на КП «Теплопостачання міста Одеси», ні на бюджет міста проєкт не несе. Реалізація здійснюватиметься інвестором за власні кошти.

На сесії прийняте рішення виділити з бюджету міста 3,7 млн. грн. на розміщення та харчування маленьких харків’ян. Організувати відпочинок дітей попросив міський голова Харкова Ігор Терехов.

У серпні буде організовано три зміни по 10 днів. Наразі мова йде про 300 дітей — по сто дітей у кожній зміні. А також 30 дорослих, що їх супроводжують. Де розмістять дітей, не повідомляється з причин безпеки.

Гостем міської ради під час сесії став волонтер з Херсона Григорій Янченко, який з 2014 року збирає гроші на допомогу ЗСУ, часто буває на фронті. Волонтер розповів, що Одеса — 19-те місто, яке він відвідує зі своєю місією.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту