ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Як розвиватися морській та залізничній інфраструктурі
18.07.2024 / Газета: Вечерняя Одесса / № 57-58(11401-11402) / Тираж: 10407

Виконуючий обов’язки міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков здійснив робочий візит до Одеської області. Він провів низку зустрічей з керівництвом державних підприємств і компаній, що займаються морським та залізничним транспортом і зв’язком.

Основну увагу під час візиту було приділено результатам діяльності підприємств галузі, огляду стану морських портів та об’єктів залізниці, а також відновленню критичної інфраструктури. Також у рамках візиту було відзначено працівників морської галузі з нагоди професійного свята, Дня робітників морського та річкового транспорту. Вони отримали нагороди від Кабінету Міністрів України, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Робочий візит Василя Шкуракова прокоментував депутат Одеської обласної ради, голова профільної комісії Юрій Крук:

«Порт Чорноморськ: оглянули наслідки ворожих обстрілів портової інфраструктури, відвідали ділянки, де керівництвом порту та службою відновлення було представлене комплексне бачення розвитку підхідних шляхів, включно з облаштуванням майданчику для відстою великовантажного транспорту. Нагадаю, що Одеська обласна рада прийняла рішення і звернулась до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів службі відновлення на проєктування і будівництво ділянки, яка з’єднає Овідіопольську трасу з містом Чорноморськ і Чорноморським портом.

Одеський порт: ознайомились з роботою Українського морського коридору за підсумками першого півріччя.

ДП «Адміністрація морських портів України»: проведено підсумкову нараду з керівниками портів Одеської та Миколаївської областей, обговорили основні чинники, що нині впливають на портову галузь України та визначили подальші плани роботи в умовах постійних обстрілів портової інфраструктури.

Одеська філія АТ «Укрзалізниця»: керівник філії доповів про особливості роботи залізниці в період воєнного стану, окреслив проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Оглянули новий потужний сортувальний термінал «Укрпошти» в Одесі, відкриття якого направлене на підвищення конкурентоспроможності підприємства та пришвидшення доставки посилок в різні регіони країни.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту