![]() |
|
![]() |
![]() |
ОДЕСА, 22 СЕРПНЯ 2025 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Овочі на Одещині стали дешевшими у липні майже на 21%, однак ціни на м’ясо, молочні продукти та окремі фрукти продовжують зростати, передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я».
За даними Головного управління статистики в Одеській області, у липні 2025 року індекс споживчих цін (інфляції) в регіоні становив 99,7% (по Україні — 99,8%).
Ціни на продукти харчування на споживчому ринку Одещини у порівнянні з червнем знизились на 1,5% (по Україні — на 1,3%). Найбільше здешевшали овочі — у середньому на 20,8%. Зокрема:
буряк — на 48,9%,
ріпчаста цибуля — на 41,6%,
солодкий перець — на 29,3%,
морква — на 28,8%,
картопля — на 24,2%,
кабачки — на 21,8%.
Водночас, баклажани подорожчали майже у 1,6 раза.
Серед інших продуктів:
риба та морепродукти — у середньому дешевші на 0,9% (жива охолоджена риба — на 4,8%, скумбрія — на 4,3%), але солона кілька та морепродукти зросли в ціні на 3,6% і 2,9%;
олія та жири подешевшали на 0,8% (соняшникова — на 1,8%), проте маргарин зріс у ціні на 2,5%;
фрукти подорожчали на 1,9% (кісточкові — на 10,9%, ківі — на 10,7%), водночас виноград, лимони та кавуни стали дешевшими.
Підвищення зафіксовано у низці категорій:
м’ясо та м’ясопродукти — на 1,6% (зокрема, куряче філе — на 5,0%);
молоко, сир та яйця — на 1,4% (яйця — на 3,3%, сметана — на 4,1%);
хліб і хлібопродукти — на 1,0% (вареники — на 4,7%, багет — на 4,3%);
цукор, джем, мед та кондитерські вироби — на 1,0% (зефір — на 5,9%, шоколадні цукерки — на 3,9%, при цьому цукор подешевшав на 3,8%).
Таким чином, у липні на Одещині найбільше знизились ціни на сезонні овочі, тоді як вартість м’яса, молочної продукції та окремих фруктів продовжує зростати.
![]() Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2025 S&A design team / 0.020Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |