ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
Міжпарламентська Рада Україна-НАТО засідає в Одесі
17:22 / 26.10.2021
Вооруженные силы

ОДЕСА, 26 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Сьогодні, 26 жовтня, в Одесі, розпочалися заходи Міжпарламентської Ради Україна-НАТО (UNIC).

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

Учасниками заходів є Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, делегація Міністерства оборони України, депутати Верховної Ради України, члени бюро Парламентської Асамблеї НАТО та представники понад 10 держав-членів Альянсу і партнерів НАТО.

У межах заходів Міжпарламентської Ради України та Організації Північноатлантичного договору, заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко спільно з Командувачем ВМС ЗС України контрадміралом Олексієм Неїжпапою провели дискусію із українськими фахівцями та іноземними партнерами під час панелі «Виклики безпеці у Чорноморському регіоні: українська перспектива». Зокрема, під час обговорення, Анатолій Петренко довів до учасників заходу загальну інформацію щодо поточного стану безпекової ситуації довкола України, у тому числі, у контексті мілітаризації окупованого Криму та гібридних елементів комплексної агресії Російської Федерації. Окрему увагу в ході дискусії було приділено пріоритетам оборонного відомства, спрямованим на відновлення спроможностей ВМС ЗС України, а також зацікавленості держави у розвитку військово-морського партнерства із країнами Чорноморського регіону для відновлення та підтримки балансу безпеки.

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр є спікером у дискусії на тему — «Руський мир» в Чорноморському регіоні: «Протидія російській підривній діяльності та дезінформації в Україні».


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015
Перейти на повну версію сайту