ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
На Одещині йдуть випробування модернізованої РСЗВ «Вільха-М»
17:35 / 27.10.2021
Вооруженные силы

ОДЕСА, 27 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – На одному з полігонів Одеської області тривають державні випробування модернізованої української ракетної системи залпового вогню «Вільха-М».

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в інформагентстві Міноборони України АрміяInform.

РСЗВ «Вільха-М» є розробкою конструкторів держпідприємства «Державне Київське конструкторське бюро „Луч“» у співпраці з іншими українськими державними та приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу. Від раніше прийнятої на озброєння української армії ракетної системи залпового вогню «Вільха» новий комплекс відрізняється новими ракетами зі збільшеною дальністю польоту, виробництво яких за замкненим циклом організовано в Україні.

Пуски РСЗВ здійснюються з одного з полігонів на Одещині. Модернізовані «Вільхи» калібру 300 мм вражають наземні цілі на відстані у понад 100 кілометрів. Роботу комплексу та результати стрільб за багатьма параметрами оцінюють спеціалісти державної приймальної комісії, які відпрацюють на підставі зібраних даних пропозиції щодо прийняття цього зразка на озброєння у ЗСУ.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту