ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
Верховна Рада ратифікувала українсько-британську угоду з розвитку спроможностей ВМС ЗСУ
13:00 / 28.01.2022
Вооруженные силы

ОДЕСА, 28 СІЧНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Верховна Рада України ратифікувала Рамкову угоду між Урядом України та Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо підтримки розвитку спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

Відповідне рішення підтримано 275 депутатами.

Ратифікація угоди парламентом дозволить розпочати реалізацію у 2022-2023 роках державних інвестиційних проектів із закупівлі у британських постачальників та спільного виробництва на загальну суму до 1,7 млрд фунтів стерлінгів.

Заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук розповів: «Ми розбудовуємо наші Військово-Морські Сили з урахуванням сучасних та перспективних підходів, перспективних концепцій і технологій. І у цьому контексті неабияке значення має ратифікація Верховною Радою України Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Фактично це старт наших спільних з Великою Британією проєктів з розвитку спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України і, що не менш важливо, захист економічних інтересів нашої країни за рахунок вільного судноплавства… Безпекова ситуація в Азово-Чорноморському регіоні залишається складною через дії Російської Федерації, яка постійно здійснює закриття морських районів, обмежує судноплавство. Посилення наших Військово-Морських Сил за підтримки вітчизняного оборонно-промислового комплексу та міжнародних партнерів дозволяє збільшити стримуючий потенціал й підвищити вплив України на морі. Наземні комплекси, безпілотники та кораблі й катери складуть єдину систему оборони, яка зможе дати гідну відсіч противнику з моря»

За словами Олександра Поліщука, схвалений документ спрямований на реалізацію завдань із переоснащення українського флоту новітнім та модернізованим озброєнням. Це дасть можливість ефективно виконувати завдання із гарантування безпеки і захисту національних інтересів в акваторіях Чорного та Азовського морів в умовах збройної агресії Російської Федерації на Сході України. Йдеться, зокрема, про два протимінні кораблі, вісім ракетних катерів, а також про консультаційну та технічну підтримку будівництва військово-морської інфраструктури ВМС ЗСУ та доставку і модернізацію систем озброєння на сучасних суднах.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту