ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: внаслідок російських обстрілів Миколаївщини загинуло троє цивільних
16:34 / 05.06.2022

ОДЕСА, 05 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 10.00 05.06.2022

https://youtu.be/c8lAMaNSPgU

⚡️ Противник в нашій зоні відповідальності продовжує ведення бойових дій на рубіжах, де закріпився.

⚡️ Однак, парою гелікоптерів Ка-52 наніс удар по наших позиціях з метою вогневого та психологічного тиску, а пізніше, за підтримки БТРів та танків намагався відновити свої втрачені позиції на напрямку Сухого Ставка й Лозового на Херсонщині. Як результат – нами уражено 6 БТР і танк Т-72. Не маючи шансу на успіх, ворог повернувся на вихідні невигідні позиції.

⚡️ В районі відбитої у ворога Миколаївки на наш спостережний пост наскочила група рашистів на автівці. Влучними діями наших захисників автівку знищено разом із усім її вмістом.

⚡️ Посиливши повітряну розвідку, ворог одночасно вздовж лінії зіткнення запустив 9 дронов-нишпорок. Одного «Орлана-10» знищено, решта встигли ретируватися до баз вильоту. Ще один БПЛА типу «Форпост» був збитий при спробі розвідати чорноморське узбережжя Одещини.

⚡️ Тим часом Миколаїв протягом дня було обстріляно тричі: з РСЗВ «Ураган», артилерією 152-го калібру і 203-го.

Внаслідок обстрілів загинуло 3 і ще кілька цивільних осіб дістали важких поранень. Пошкоджено багатоквартирні будинки та приватні автомобілі в житловому районі. Від влучання на територію приватного підприємства сталася масштабна пожежа – вщент вигоріло велике складське приміщення із залишками шроту.

⚡️Під час нічної атаки з моря ракетами по півдню України, 2 ракети збито силами наших підрозділів над морем, на підльоті до Миколаївщини.

⚡️ На світанку Миколаївську область знов піддано масованому ракетному удару з застосуванням авіації. 2 ракети збито протиповітряною обороною. З напрямку Чорного моря та з території росії крилатими ракетами повітряного базування атаковано чорноморське узбережжя Миколаївщини, порти та зерносховища. Такі зухвалі дії знов оголюють справжні наміри країни-терористки – псевдо-опікування гуманітарними коридорами та розблокуванням портів – це лише привід отримати доступ до морської інфраструктури України.

⚡️Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 130 вогневих завдань. Авіацією двічі нанесено удари по опорному пункту та скупченню ворога.

☠️ Підтверджені втрати противника складають 87 рашистів та близько 40 одиниць ворожої техніки, серед яких 4 танки, 4 гаубиці «Мста-Б» і 7 трохи меншим калібром, 2 реактивні системи залпового вогню «Ураган» і «Град», 9 одиниць броньованої та 9 – автомобільної техніки, при чому 2 завантажені боєкомплектом. Додатково знищено ще 2 ворожих польові склади боєприпасів.

В Чорному морі корабельне угруповання противника продовжує загрожувати ракетними ударами з 4 надводних кораблів та 1️ підводного човна.

‼️ Дотримуйтесь заходів та алгоритмів безпеки, не нехтуйте попередженнями про небезпеку ані з повітря, ані вздовж узбережжя й в прибережних водах. Будьте пильними і свідомими, не допомагайте ворогу поширенням інформації про сили охорони та оборони.

Єдині у прагненні перемоги ми сильні і непохитні!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту