ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: внаслідок російських ударів з окупованої Херсощнини гинуть та отримують поранення жителі сусідніх областей
12:31 / 07.06.2022

ОДЕСА, 07 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 11.00. 07.05.2022.

📌Ситуація в нашій зоні відповідальності залишається стабільно напруженою.

📌Продовжуються бойові дії по зайнятих рубежах.

Ворог вперто б’є по реактивними системами залпового вогню по населеним пунктам в напрямку просування наших військ.

📌 Так вночі було вкрито вогнем Велику Костромку, де зруйновано два приватних будинки, одна цивільна особа поранена. А також нанесено удар по Баштанці. Ворожим вогнем зруйновано будівлі районної адміністрації та спортивної школи, а також приватний будинок. Двоє місцевих мешканців загинули, один отримав поранення.

📌 На окупованій Херсонщині, на внутрішніх блокпостах, рашисти отримали дозвіл свого командування розстрілювати цивільних, які здаються їм підозрілими. Навіть перевіряючи вантажівки з сільгосппродукцією, окупанти готові нищити все без розбору.

📌 З метою відновлення втраченого положення ворог, за підтримки артилерії та армійської авіації, здійснив наступальні дії в напрямку Лозове – Біла Криниця, успіху не мав.

📌 Для уточнення позицій наших військ застосовував БПЛА, вів повітряну розвідку.

📌 Протягом ночі нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано близько 70 вогневих завдань. Втрати ворога уточнюються.

📌 На Одещині продовжуються контрдиверсійні заходи та роз’яснювальна робота серед населення щодо застережень та обмежень в умовах воєнного стану.

📌 Корабельне угруповання ворога контролює північно-західну частину Чорного моря, блокуючи судноплавство. 📌 Загроза ракетних ударів з моря залишається високою. На даний час в наявності 4 кораблі та 1 підводний човен, споряджені 36 крилатими ракетами. Також імовірна атака стратегічною авіацією.

‼️ Дотримуйтесь заходів та алгоритмів безпеки. Пильнуйте ситуацію і дії підозрілих осіб, інформуйте компетентні органи, не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших підрозділів, роботу ППО, авіації, ВМС, інших сил оборони. Необхідна інформація доводиться офіційними джерелами встановленим порядком.

✊ Тримаймо стрій!

🇺🇦 Разом до перемоги!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту