ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: в Чорному морі 5 російських суден-ракетоносіїв з сумарним залпом в 36 ракет
16:01 / 08.06.2022

ОДЕСА, 08 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 13.00 08.06.2022

https://youtu.be/yZa43VkVHgQ

🛡️ Сили оборони продовжують протистояти ворожій навалі на південному напрямку.

Ворог продовжує ведення бойових дій на зайнятих рубежах. Створення нових ударних угруповань не виявлено, хоча відомо, що, окупанти мають потребу у поповненні живої сили.

🪖 У зв’язку із цим медкомісії військкоматів в окупованому Криму фальсифікують результати медоглядів призовників для максимального набору. Призов кримців до лав рашистського війська є суттєвим порушенням міжнародного гуманітарного права й черговим воєнним злочином.

🚧 Посіпаки окупаційної влади продовжують просувати ідеї приєднання Херсонської області до Росії, побоюючись за свою подальшу долю, оскільки не мають підтримки місцевого населення. Тим часом в регіоні ситуація загострюється щодня. Через бойові дії пошкоджено дуже багато будинків та інфраструктури, внаслідок обстрілів є загиблі та тяжко ранені мирні жителі, надання допомоги яким ускладнено нестачею ліків. Стабільно важка ситуація у Калинівській, Великоолександрівській, Високопільській, Нововоронцовській територіальних громадах, де йдуть бойові дії. Виїхати та в’їхати з окупованої області практично неможливо, лише через Крим.

💥 Серед ночі ворог знов накрив «Ураганом» Миколаїв. Намагаючись руйнувати інфраструктуру та промисловість обласного центру, нічними обстрілами ворог продовжує психологічний тиск на мирне населення міста.

🛸 Повітряну розвідку Миколаївщини, в пошуках нових місць ударів, ворог проводив безпілотним літальним апаратом «Орлан-10», який традиційно влучно знищено нашим зенітно-ракетним підрозділом.

Внаслідок ефективних атак ракетно-артилерійських підрозділів скорочено кількість рашистів на 19, ворожої техніки, зокрема, броньованої – на 9 одиниць.

🌊 На Одещині, в тому числі, в прикордонних з Придністров’ям районах обстановка стабільна і контрольована.

Корабельне угруповання ворожих сил продовжує блокаду судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. В готовності до атак – 4 ракетних кораблі та підводний човен, які споряджені 36 крилатими ракетами «Калібр».

🚸 Загроза ракетних ударів, диверсій та висадки десанту не втрачає актуальності, не нехтуйте сигналами тривог. Зважайте на те, що пляжний відпочинок і купання в замінованому морі – подвійна небезпека в сучасних умовах. Будьте свідомими і уважними, не полишайте без повідомлення компетентних органів підозрілу діяльність, предмети чи осіб.

🇺🇦 Разом в одному прагненні йдемо до Перемоги!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту