ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: в Чорному морі в готовності до нанесення ударів по Україні перебувають 3 кораблі та субмарина, озброєні 28 ракетами «Калібр»
09:51 / 09.06.2022

ОДЕСА, 09 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 08.06.2022.

✴️ Вздовж лінії зіткнення обстановка на південному напрямку нашої оборони динамічна й напружена.

Противник продовжує ведення бойових дій на зайнятих рубежах оборони.

Переважна тактика – артилерійсько-мінометні дуелі, але часом ворог виходить і на стрілецькі бої, намагаючись фізично відтиснути наші підрозділи з їх позицій. Але не маючи успіху – ретирується, полишаючи вбитих, поранених та пошкоджену техніку.

✳️ Для переконливої противаги армійською авіацією нанесено 2️ удари по скупченню сил противника та по одному з його опорних пунктів на Херсонщині.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами під час виконання вогневих завдань забезпечено втрати ворога у обсязі 30 рашистів, 2 одиниць броньованої та 4 — автомобільної техніки. Також в 3 різних населених пунктах Херсонської області знищено 3 польових склади боєприпасів.

✴️ В Чорному морі угруповання різнорідних сил чорноморського флоту рашистів, тримаючись на безпечній відстані від українського узбережжя, відпрацьовує навчання з бойової стійкості угруповання в умовах застосування проти нього протикорабельних ракет та авіації. В тому числі відпрацьовується застосування сухопутних зенітно-ракетних комплексів «Тор-М2», які ними встановлено на корабельно-катерному складі.

При цьому 3 надводних та 1 підводний носій ракетного озброєння перебуває в готовності до нанесення ракетних ударів. Отже, 28 «Калібрів» напоготові.

✳️ Але не піддавайтеся паніці, за сигналами тривог дійте впевнено і виважено, дотримуйтесь норм та обмежень встановлених у закритих для відвідування районах, не наражайте себе на небезпеку на підготовлених до протидесантної оборони ділянках узбережжя, перевіряйте отриману інформацію, довіряйте тільки достовірним джерелам.

🔰 І Перемога буде за нами!🇺🇦


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту