ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: окупанти гинуть від своїх же мін
16:29 / 09.06.2022

ОДЕСА, 09 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 12.00 09.06.2022

Ситуація в нашій зоні відповідальності залишається стабільно напруженою.

Противник продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубежі. Вночі і ранком окупанти обстріляли Миколаївщину: Інгульську та Березнегуватську громади. Одна людина загинула. Пошкоджені житлові будинки. В Миколаївському районі внаслідок нічного обстрілу Куцурубської громади пошкоджено лінію електропередачі. Постраждалих немає.

Протягом ночі нашими ракетно-артилерійськими підрозділами знищено 13 рашистів, 2 самохідіні гаубиці «Мста-С» та автомобільну техніку противника. Остаточні ворожі втрати уточнюються.

На Херсонщині ситуація залишається складною. Намагаючись зупинити наші підрозділи в просуванні на схід, російські загарбники споруджують додаткові лінії оборони, створюють інженерні загородження та мінують територію, але використовують при цьому радянські міни, виготовлені в 50-х роках минулого століття, що відлежувалися на їх складах в очікуванні знищення. При спробі встановлення мінних загороджень, на старих боєприпасах вже підірвалося кілька саперів-окупантів.

З метою покращення тактичного положення ворог готується до форсування водних перешкод.

У Херсоні та деяких містах області з’являється інформація, що військові окупанти перевозять туди свої родини, намагаючись переконати місцевих, що вони тут назавжди. Самі ж родини окупантів не приховують свого захвату від рівню життя на Херсонщині, який навіть в умовах понад 100-денної окупації в рази вищий від їх рідних російських регіонів.

В Чорному морі корабельне угруповання ворога продовжує навчання, але в готовності до нанесення ударів по території України перебувають 3 надводних кораблі та 1 підводний човен. Вони споряджені 28 крилатими ракетами. Також на бойовому чергуванні перебувають 4 ВДК. Таким чином загроза ракетних ударів залишається, імовірність висадки морського десанту – не виключена.

Незважаючи на відсутність на території Одещини відкритих бойових дій, сили оборони проводять контрдиверсійні та інші заходи протидії, а також заходи бойової підготовки.

Нагадуємо, що повідомлення про розташування, переміщення і дії військових підрозділів, кораблів, літаків, гелікоптерів, іншої техніки може бути кваліфіковано як несанкціоноване поширення відповідної інформації, вчинене в умовах воєнного стану, за що статтею 114-2 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Дотримуйтесь заходів та алгоритмів безпеки. Пильнуйте ситуацію і дії підозрілих осіб, інформуйте компетентні органи і довіряйте тільки достовірним джерелам інформації.

Тримаймо стрій!

Разом до перемоги!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту