ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: з Чорного моря Україні загрожують 40 крилатих ракет та 4 великі десантні кораблі
10:59 / 12.06.2022

ОДЕСА, 12 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 11.06.2022. ⚔️ Підсумовуючи сто восьму добу героїчного протистояння українців російському воєнному вторгненню, зазначу, що ворог продовжує ведення бойових дій по зайнятому рубежу оборони.

Обстановка в районі ведення бойових дій напружена.

🪖 З метою стримування наших військ, противник обстрілює наші позиції та намагається вести контрбатарейну боротьбу.

Разом з тим, вчергове вдарив реактивною системою залпового вогню «Ураган» по передмістю Миколаєва, продовжуючи вогневий та психологічний тиск на цивільне населення.

⚔️ Протягом доби авіацією наших Повітряних сил нанесено три авіаційних удари по складах боєприпасів та скупченню ворожої техніки.

Ракетно-артилерійськими та іншими підрозділами в результаті виконання вогневих завдань відмінусовано зі списків особового складу 13 рашистів. Зменшено кількість озброєння рашистів на 1 танк, 5 автівок і 3 польових склади боєприпасів на Херсонщині.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі збільшилось на 2 великих десантних кораблі. Отже зберігається загроза від 40 крилатих ракет та готовності до дій 4 ВДК.

🪖 В одному з сіл Одеського району, нехтуючи встановленими обмеженнями, під час купання в морі в результаті вибуху невідомого предмета загинув 50-річний голова родини на очах у дружини, сина та товариша.

Цей випадок, нажаль є красномовним підтвердженням небезпеки купання та іншого способу використання прибережних вод.

⚔️ Не варто забувати й про те, що силами оборони вжито заходів протидії. Тож, південні узбережжя сьогодні – це не зони відпочинку, а лінія захисту від ворога, отже — і зона небезпеки.

🪖 Нагадуємо, що в рамках забезпечення оборони, громадської безпеки і порядку, здійснення заходів правового режиму воєнного стану, заборонено вихід з об’єктів базування та від берега, використання й пересування маломірних плавзасобів в Дністровському лимані і на вході в нього, на річках Дністер та Турунчук, а також в українській частині Кучурганського водосховища. Наближення на відстань до 100 м та прохід під мостами через Дністровський лиман та річку Дністер суворо заборонено.

🇺🇦 Будьте мудрими і свідомими, не нехтуйте сигналами тривог, бережіть себе і разом збережемо Україну!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту