ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: наші підрозділи поступово змушують російських окупантів вивільняти позиції і й відступати
17:11 / 13.06.2022

ОДЕСА, 13 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 13.00 13.06.2022

https://youtu.be/SvCa9QNXR5s

⚡ Ситуація на лінії зіткнення динамічна й напружена.

Ворог продовжує ведення бойових дій, але наші підрозділи поступово змушують його вивільняти позиції і перевіряти на міцність другий і третій рубіж оборони, а подекуди й відступати далі.

🛸 З метою розвідування наших контрнаступальних дій ворог проводить повітряну розвідку. Але наші зенітно-ракетні підрозділи влучно «вкладають» пташок типу «Орлан-10» на землю без повернення до строю ані приладів, ані зібраних даних.

⚡ Втрачаючи позиції, противник продовжує обстріли Миколаївщини. Завдані удари по передмістю Баштанки і обласного центра зруйнували будівлі, пошкодили елементи інфраструктури та сільськогосподарські площі. Постраждалих та втрат нема.

⚡ А в Зеленодольській громаді, внаслідок обстрілу «Ураганом» по житлових кварталах, попередньо, одна людина загинула, п’ятеро поранено. Зруйновано й пошкоджено кілька будинків. Задокументованими фактами порушення рашистами норм міжнародного гуманітарного права займаються правоохоронці.

⚡На Херсонщині практично весь Бериславський район перебуває під обстрілами. Відступаючи, окупанти вдаються до мародерства й знущань над місцевими мешканцями.

🧫 Намагаючись залякати населення й налаштувати проти української влади, російські окупанти поширюють фейки про знайдене у Скадовську Херсонської області покинуте поховання сибірської виразки. Але всі епізоотично неблагополучні пункти на Херсонщині відпрацьовані, локалізовані та законсервовані, тож загрози не являють. А найбільша небезпека, яка зараз панує в регіоні – це окупаційні війська.

🥷На Одещині тривають котрдиверсійні заходи, одним з результатів яких стало засудження до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна чергового прихильника «руського миру».

Слідством встановлено, що чоловік підтримував незаконне вторгнення та проведення військово-терористичних дій представниками збройних формувань російської редерації в Україні, надавав представникам так званої «ЛНР» інформацію щодо кількості, розміщення та переміщення військової техніки Збройних Сил України, блокпостів територіальної оборони, прикордонних загонів, чисельності особового складу.

⚡ Крім того, чоловік, без передбаченого законом дозволу, придбав та зберігав за місцем свого мешкання гладкоствольну вогнепальну зброю та вибухову речовину типу гексоген.

⚡ Корабельне угруповання ворожих кораблів в Чорному морі наразі складається з п’яти носіїв крилатих ракет – чотирьох кораблів та одного підводного човна – а також чотирьох вдк. Тож загрози залишаються, але сили оборони напоготові.

⚡⚡ Зберігайте виваженість і спокій, дотримуйтесь заходів безпеки, довіряйте тільки достовірним джерелам інформації. Будьте пильними і свідомими.

💙💛 Разом переможемо. Все буде Україна!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту