ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: збито 2 російські крилаті ракети «Онікс», які мали вдарити по Одещині
14:04 / 19.06.2022

ОДЕСА, 19 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 13.00 19.06.2022.

* Противник продовжує оборонятися на зайнятому рубежі. Шансів для просувань вперед не має. Вдається до хаотичних обстрілів наших позицій та населених пунктів.

✴️ На Миколаївщині тривають обстріли в Баштанському районі. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. У Миколаївському районі внаслідок обстрілів Галицинівської громади загинуло два місцевих мешканці, на території приватного сільськогосподарського підприємства сталося загорання.

* На Херсонщині бойові дії тривають. Окупанти продовжують обстріли і окупованих, і звільнених населених пунктів, а також сусідніх областей з території Бериславського та Херсонського районів.

✴️ Одещину вночі знов атаковано 2 ракетами типу «Онікс», випущеними з берегового ракетного комплексу в тимчасово окупованому Криму. Ворог намагається максимально зруйнувати інфраструктуру регіонів, де не ведеться бойових дій, аби здійснювати психологічний тиск на населення і підривати економічні та стратегічні резерви держави. Силами протиповітряної оборони зашкоджено втіленню підступних ворожих планів.

* Наші ракетно-артилерійські та інші підрозділи продовжують виконувати вогневі завдання на лінії зіткнення, системно скорочуючи «довгу армію світу». Протягом ночі забезпечено зменшення на 11 рашистів та 3 одиниці ворожої автотехніки, в тому числі броньованої.

✴️ Корабельне угруповання ворогів в Чорному морі за ніч змін не зазнало. Тож загроза ракетного удару лишається і з моря, і з суходолу, і з повітря.

⚠️ Не нехтуйте власною безпекою, пам’ятайте про підступність ворога в бою, атаках мирного населення і в інформаційному полі, не наражайте себе самі на небезпеку – плануйте відпочинок в дозволених і безпечних місцях, довіряйте силам оборони!

🇺🇦 Все буде Україна!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту