ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: загроза удару 28 крилатими ракетами морського базування залишається актуальною
16:10 / 20.06.2022

ОДЕСА, 20 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 13.00 20.06.2022

https://youtu.be/vDxvZZmNKOU

⏸️ Ворог продовжує ведення бойових дій у тактиці контрбатарейного протистояння.

Продовжує також обстрілювати тилові позиції, звільнені та віддалені від лінії фронту населені пункти. Так протягом ночі гатив по Широківській громаді. Потерпілих немає, пошкоджені житлові будинки. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. Ввечорі вчора також були обстріли в селі Галицинове. Сталася часткова руйнація житлових будинків, потерпілих немає.

* В Воскресенській громаді внаслідок обстрілів припинилася подача енерго- та водопостачання. Руйнувань та потерпілих немає. У сілах, внаслідок влучань зайнялися поля з озимою пшеницею.

⏯️ На Херсонщині ситуація стабільно тяжка в Бериславському та Каховському районах. Від бойових дій пошкоджені та знищені будинки цивільних, багато замінованої інфраструктури.

* Мирні мешканці продовжують розповідати про мародерства з боку окупантів, погрози фермерам, підприємцям та викрадення людей.

⏸️ Ворог продовжує тероризувати й Одещину. Крилатими ракетами типу «Онікс», випущеними з берегового ракетного комплексу, що розташований в тимчасово окупованому Криму вночі був атакований Білгород-Дністровський район, а ранком — сама Одеса.

В обох випадках силами протиповітряної оборони ракети знищені в повітрі.

* Тим часом рашистські пропагандисти розганяють теми фейкових влучань по аеродромах та іншій критичній, стратегічній, військовій інфраструктурі області.

Вочевидь, щось в наших діях дуже непокоїть ворогів.

⏏️ В Чорному морі корабельне угруповання зменшилось на 1 ракетний корабель постійної присутності, зараз їх – 2, підводних човнів, як і ВДК по 3.

Загроза удару 28 крилатими ракетами залишається.

* Контрдиверсійні заходи в регіоні системні та успішні, надійну охорону державного кордону забезпечено.

▶️ Не піддавайтесь хибному інформаційному впливу, вчасно і правильно реагуйте на сигнали тривог, не наражайте себе на небезпеку, відвідуючи заборонені місця і об’єкти, не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших підрозділів. Не допомагайте ворогу, вірте в сили оборони і дочекаєтесь від нас справжніх добрих новин.

⏸️ Тримаймо стрій! Все буде Україна! 🇺🇦


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту