ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: на Зміїному, за попередніми даними, знищено ЗРК “Панцир С1”, РЛС та іншу техніку
09:34 / 22.06.2022

ОДЕСА, 22 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок за 21.06.2022.

https://youtu.be/IA0aijO1IDI

📶 Обстановка в нашій операційній зоні стабільно напружена, але контрольована.

Ворог продовжує ведення бойових дій на визначеному рубежі оборони.

✳️ Для доведення своєї потужності застосовує тактику розсереджених, але майже одночасних ракетних ударів у поєднанні з системами залпового вогню чи артилерією.

⏩ Так, вранці одночасно крилатими ракетами атаковано Миколаїв та Очаків, уражено портову інфраструктуру, знищено вантажівки, пошкоджені будівлі підприємств та електричні мережі. Паралельно реактивною системою залпового вогню «Ураган» обстріляно житлові квартали Миколаєва. При цьому знов використовувались заборонені касетні боєприпаси. Одна з касет розірвалася просто на подвір’ї приватного будинку. Там знаходилися двоє чоловіків. Один загинув на місці, другий отримав поранення, за його життя борються медики.

✳️ За кілька годин РСЗВ обстріляла й Очаків, є поранені. Трохи згодом стратегічною авіацією випущено 4 ракети по акваторії та причалам порту. Постраждалих нема.

🔽 По наших позиціях на Миколаївщині нанесено 2 авіаційних удари гелікоптерами. Втрат немає.

⏩ Винищувач противника вдарив двома керованими ракетами “повітря –повітря” по парі наших літаків. Штурмовик та винищувач віртуозно ухилилися від удару. Втрат немає.

🔽 Ворожі спроби розвідати наші позиції на Миколаївщині було перервано влучною роботою зенітно-ракетного підрозділу.

✳️ Всього за добу ракетно-артилерійськими та іншими підрозділами виконано 150 вогневих завдань, авіацією нанесено 5 ударів по противнику.

* Підтверджені ворожі втрати складають 49 рашистів, 2 самохідних гаубиці «Мста-С», 1 тягач, 1 станцію радіоелектронної боротьби, 1 склад боєприпасів, 5 одиниці броньованої та автомобільної техніки.

✳️ В продовження операції з ураження ворожих підрозділів на острові Зміїному, зафіксовано влучання у зенітно-ракетний комплекс “Панцир С1”, радіолокаційну станцію та автомобільну техніку.

Остаточні результати дорозвідуються.

⏏️ Корабельне угруповання ворожих сил в кількості 5 ракетних кораблів, 3 ВДК та 1 підводний човен, несуть загрозу ракетного удару 44 крилатими ракетами. Водночас, штормова погода не сприяє висадці десанту. Натомість, хвилювання моря підвищує вірогідність наражання на морські міни. 🔘 Одну з таких небезпечних «мандрувальниць» було виявлено на Одещині. Міна безконтрольно здетонувала у безпосередній близькості до урізу води однієї з пляжних зон. Пошкоджено пляжні будівлі, на щастя на узбережжі не було відвідувачів, ніхто не постраждав. Також море повторно принесло міну до узбережжя Коблевого. Силами оборони її знищено шляхом контрольованого підриву в кількох метрах від берега, руйнувань та постраждалих нема.

🔺 Зважте на доцільність та ризики такого екстремального пляжного відпочинку, будьте відповідальними перед своїми дітьми за їх і власну безпеку, вчасно і оперативно реагуйте на сигнали повітряних тривог, дбайте про інформаційну гігієну — не дозволяйте ворогу посіяти в вас паніку і недовіру до сил оборони.

🇺🇦 Ми на захисті, напоготові, рухаємось до Перемоги!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту