ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: цілячись у миколаївську телевежу, рашисти влучили в туалет, очевидно, враховуючи наповнення своїх телеканалів
16:35 / 24.06.2022

ОДЕСА, 24 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 13.00 24.06.2022.

Противник продовжує ведення бойових дій переважно у тактиці контрбатарейної боротьби та ракетних ударів по населеним пунктам в глибокому тилу сил оборони.

На Миколаївщині вчора ввечері, внаслідок обстрілів села Новомиколаївка Первомайської громади одна людина загинула, чотири зазнали поранень. Зруйновано один будинок, кілька житлових будинків пошкоджено.

Вранці атаковано Миколаїв і передмістя з важкої ствольної артилерії та імовірно ракетного комплексу «Точка-У», з напрямку окупованих територій Херсонщини.

Пошкоджено територію та кілька автівок цивільного автопідприємства, намагаючись поцілити в одну з телевеж, рашисти епічно вчергове влучили у вуличну вбиральню. Зусиллями кремлівських пропагандистів телевізійне мовлення в голові окупантів тісно поєднане із змістом вбиральні.

На Херсонщині ворожі війська використовують всю наявну зброю, внаслідок чого у захоплених населених пунктах знищено сотні будинків та об’єктів інфраструктури. У деяких окупованих селах відбулася ротація вояків, тож нові «асвабадітєлі» зухвало вдираються та оселяються у будинках людей, які евакуювалися.

В багатьох окупованих громадах ситуація критична. Через бойові дії села напівпорожні, всі школи, садки, лікарні, знищені, або заміновані рашистами. Більшість підприємств та установ області захоплені, багато з них пошкоджені та знищені.

Тим не менш, наміри окупаційної влади провести 11 вересня псевдореферендум, щоб долучитися до так званого єдиного дня голосування», коли в росії відбуватимуться вибори, знов не мають успіху й підтримки місцевого населення. Окупанти не можуть навіть сформувати адміністрації на місцях через тотальний спротив херсонців співпрацювати з ними.

В Чорному морі корабельне угруповання ворожого флоту без змін свого складу продовжує блокування судноплавства та утримання ракетної загрози на високому рівні.

Не наражайте себе на небезпеку, дослухайтесь до сигналів повітряних тривог, зберігайте спокій, виваженість і критичне сприйняття інформації. Пам’ятайте, що ворог вишукує слабкі місця, тож ми маємо тримати стрій, бути міцними силою і духом.

Вірте в сили оборони і нашу Перемогу!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту