ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: на Херсонщині звільнено чергове село, але росіяни продовжують обстріли цивільного населення Миколаївщини та Криворіжжя
18:31 / 30.06.2022

ОДЕСА, 30 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 14.00 30.06.2022.

↕️ На лінії зіткнення ворог продовжує ведення бойових дій, облаштовуючи відступні позиції по додаткових рубежах оборони, тим часом здійснюючи ракетні атаки по різних регіонах України.

⏬ Намагаючись знизити інтенсивність ракетно-артилерійського вогню наших підрозділів по острову Зміїному, ворог двічі вночі атакував чорноморське узбережжя на півдні Одещини винищувачами Су-35, які випустили три ракети Х-31Д. Втрат та руйнувань не зафіксовано. Але берегова лінія переконливо свідчить про недоречність курортного сезону в таких умовах.

⏪ Внаслідок вдало проведеного нашими силами чергового етапу військової операції по острову, противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами і, імовірно, залишив острів.

⤵️ Напередодні один із чотирьох гелікоптерів, імовірно Ка-52, який увечері підлітав до Зміїного, отримав пошкодження та впав у море між островом Зміїним та Одеським газоконденсатним родовищем.

↔️ Рашисти намагалися організувати пошуково-рятувальну операцію, але гелікоптер запросив посадку на борту «москви».

⏸️ Наразі Зміїний димить, лунають вибухи. Остаточні результати операції дорозвідуються.

⏺️ На світанку рашисти обстріляли з реактивної системи залпового вогню «Смерч» місто Зеленодольськ, та нанесли ракетний удар по селу Велика Костромка, з важкої ствольної артилерії обстріляли інші території Криворіжжя.

⏏️ Згорів склад із 70 тоннами зерна, зруйновані сільськогосподарські будівлі, сільський клуб, кілька житлових будинків місцевих мешканців. Інформації щодо постраждалих не надходила.

↗️ На Миколаївщині вночі та зранку окупанти обстрілювали Широківську громаду. Зруйновано один житловий будинок, ще два пошкоджені. Потерпілих немає.

➡️ Серед дня Корабельний район Миколаєва піддано обстрілу реактивними системами залпового вогню «Смерч» з забороненими касетними снарядами.

Суттєвих руйнувань та постраждалих нема, але касети, розкидані на великій площі, несуть відтерміновану небезпеку.

*У Херсонській області ситуація залишається напруженою. У більшості сіл Бериславського та Каховського районів, а також в населених пунктах, які на кордоні із Миколаївщиною, в районі Снігурівки, практично знищений або пошкоджений кожен другий будинок, розбиті дороги, зірвані мости, заміновані пагорби та узбережжя річки Інгулець.

⏹️ Окупанти продовжують тиснути на освітян, медиків, робітників комунальних та інших підприємств.

Зібрання, на яких вони примушують людей до співпраці, відбулись в Укрпошті, обленерго, Херсонгазі. Окупанти активно шукають колаборантів серед залізничників.

⏭️ Але сили оборони поступово просуваються. Звільняють населені пункти і закріплюються на нових позиціях.

Наразі нами закріплено контроль над селом Потьомкине в Херсонській області.

🔄 Тим часом рашистські пропагандисти розганяють теми фейкових влучань по пунктам управління та розташуванням військових частин на півдні України. Вочевидь, намагаються витіснити з новинного потоку інформацію про їх влучання по мирних цивільних об’єктах та вбивствах дітей.

⏯️ В Чорному морі корабельне угруповання з 2 ракетних та 2 великих десантних кораблів продовжує блокаду північно-західної частини моря, але тримається віддалено, усвідомлюючи уразливість через відсутність протиповітряного захисту зі Зміїного.

🆓 Не піддавайтесь хибному інформаційному впливу, вчасно і правильно реагуйте на сигнали тривог, не наражайте себе на небезпеку, відвідуючи заборонені місця, не наближайтесь і не торкайтесь підозрілих та небезпечних предметів.

🆗 Вірте в сили оборони і не інформуйте ворога про їх наміри, рух та розташування.

🇺🇦 Тримаймо стрій! Все буде Україна!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту