ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: росіяни вивели на чергування вже третій ракетоносець, а оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 70 окупантів, їх САУ та іншу техніку
15:37 / 12.02.2024

ОДЕСА, 12 ЛЮТОГО 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

В операційній зоні Сил оборони півдня продовжується щоденна контрбатарейна боротьба. Ворог не полишає свого наміру вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Наважився на 1 безуспішний штурм, але зазнавши втрат в живій силі та техніці відійшов на свої вихідні позиції. Окупанти не припиняють вести аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, постійно застосовують велику кількість ударних дронів, різних типів та вдається до застосування авіації.

На бойовому чергуванні перебуває 7 ворожих кораблів, 6 — у Чорному та 1 — у Азовському морях, серед який 3 ракетоносії споряджені 24 «Калібрами».

Протягом бойової доби (з 7.00 до 7.00) ворог наніс 3 авіаційні удари із застосуванням 7 керованих авіабомб та 14 некерованих авіаційних ракет по Монастирському, Качкарівці та Кринках на Херсонщині. Поранено 1 цивільну особу.

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових регіонів, ворог застосовує понад пів сотні FPV-дронів на добу, також зафіксовано 5 ударних БпЛА типу «Ланцет» та 32 скиди з БпЛА різних модифікацій. 6 атак дронами зафіксовано по центру Берислава Херсонської області. Поранено 2 цивільних громадян. Пошкоджено 6 приватних будинків та автомобіль.

Ворог 8 разів гатив з артилерії по Херсону. Також були обстріляні Антонівка, Понятівка, Золота Балка на Херсонщині, акваторії Очаківської та Куцурубської громад на Миколаївщині.

Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів поранено цивільну особу. Пошкоджено медичну установу, припортову інфраструктуру, 2 багатоповерхівки, 2 приватні будинки та електропідстанцію.

Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:

- 70 окупантів;

-1 танк;

-1 самохідну артилерійську установку «Гвоздика»;

- 3 гармати;

- 1 гранатомет «Полум'я»;

- 1 човен;

- 10 одиниць автомобільної техніки.

Триває дорозвідка результатів бойової роботи.

Йдемо вперед, разом — до Перемоги!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту