ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 125 російських окупантів, 2 їх ЗРК «Бук» та багато іншої техніки
14:01 / 27.03.2024

ОДЕСА, 27 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленнях ОК «Південь» сказано:

Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога на Оріхівському та Херсонському напрямках стало менше на:

- 116 окупантів;

- 31 одиницю озброєння та військової техніки, з них:

2 зенітно-ракетні комплекси “Бук”;

5 артилерійських систем;

1 міномет;

2 станції радіоелектронної боротьби;

1 комплекс відеоспостереження “Муром-М”;

18 одиниць авто-бронетехніки;

1 станція аерофотофіксації;

1 човен.

Знищено 3 польові пункти боєпостачання.

Йдемо вперед, разом – до Перемоги!

***

В операційній зоні Сил оборони півдня триває щоденна контрбатарейна боротьба.

Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій.

На лівобережжі Дніпра Херсонщини окупанти наважилися на 3 штурми наших позицій, які традиційно були невдалі. Ми залишаємось на позиціях, ворог зазнавши втрат — близько 3 десятків вбитих та поранених – повернувся на вихідні позиції. На Оріхівському напрямку в районі населених пунктів Роботине, Мала Токмачка та Старомайорське ворог провів 7 штурмів, але і тут успіху не мав.

Сили оборони продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій.

Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, а на Оріхівському напрямку ще й завдають авіаційних ударів.

Протягом бойової доби окупанти тричі атакували авіацією, застосували 3 керовані авіабомби, а також спрямували некеровані авіаційні ракети на Оріхівському напрямку. Жертв серед населення немає.

Однак, із погіршенням погоди дронова, і артилерійська активність дещо знизилась. Втім, удари по цивільних об’єктах і людях не припиняються.

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, ворог застосував 217 FPV-дронів, 4 ударні БпЛА типу “Ланцет” та скинув з БпЛА різних модифікацій 228 осколкових боєприпасів. Внаслідок застосування дронів та розривних боєприпасів на Херсонщині поранено 3 цивільні особи, пошкоджено багатоповерховий та приватний будинок, 2 цивільні автомобілі, що везли людям хліб і воду.

Ворожі війська з артилерії 3 рази вдарили по Херсону. Також обстріляні Львове, Одрадокам’янка, Качкарівка, Республіканець, Тягинка та Кізомис.

Внаслідок злочинних ворожих артилерійських обстрілів пошкоджено приватний будинок. Жертв серед населення немає.

В Запорізькій області ворожою артилерією обстріляні Червоне, Білогір’я, Щербаки, П’ятихатки Гуляйполе, Роботине, Малинівка, Новоандріївка, Левадне та Вербове. Пошкоджено житлові будинки та об’єкти інфраструктури. Жертв серед населення немає.

На Дніпропетровщині ворог 4 рази гатив з артилерії по Нікополю. Також артилерійські обстріли зафіксовано у Червоногригорівській та Марівській громадах. Поранено 1 цивільну особу. Пошкоджено приватні будинки, крамницю та лінії електропередач.

Кораблі ворожого недофлоту у Чорному та Азовському морях відсутні. Ракетоносії перебувають в пунктах базування.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту