ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
В Одесі презентували нову книгу про українських Героїв Військово-Морських Сил
18:18 / 08.07.2024
В Одесі презентували нову книгу про українських Героїв Військово-Морських Сил

ОДЕСА, 08 ЛИПНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – У приміщенні Одеської національної наукової бібліотеки відбулася презентація нової книги «Вірність, Мужність, Сила. Герої Військово-Морських Сил Збройних Сил України», присвяченої історії та сучасності ВМС України, яка відзначає героїзм та відданість військових моряків під час війни з Росією.

Про це ІА «Контекст-Причорномор’я» повідомили в службі по зв'язках з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Днями вийшло з друку нове видання, присвячене історії та сьогоденню Військово-Морських Сил Збройних Сил України, під назвою «Вірність, Мужність, Сила. Герої Військово-Морських Сил Збройних Сил України».

Сьогодні в приміщенні Одеської національної наукової бібліотеки відбулась перша презентація цієї книги. На цю подію військові моряки запросили працівників бібліотечних установ, друзів національного флоту, які цікавляться його історією та тих, на кого в першу чергу розраховано видання – молодь, вихованців військових навчальних закладів ВМС ЗС України.

Відкриваючи захід, начальник штабу – заступник командувача ВМС ЗС України віце-адмірал Андрій Тарасов в першу чергу відзначив унікальність книги. Адже в ній чільне місце присвячено сучасним героям ВМС, які проявили свою мужність, рішучість та відданість своїй країні під час теперішньої війни з росією.

- Це перша, але, переконаний, далеко не остання праця, присвячена Героям Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Війна триває, тому чимало деталей наразі не можуть бути висвітлені для широкого загалу. Проте, після нашої Перемоги, подвиг кожного українського воїна повинен бути увіковічнений для майбутніх поколінь, у тому числі й на сторінках друкованих видань, — наголосив віце-адмірал Андрій Тарасов.

Автор книги, капітан 2 рангу Олег Чалик розповів, що саме численні приклади героїзму та самопожертви військових моряків, морських піхотинців, морських авіаторів та інших героїв надихнули його на створення цієї праці, яка покликана відобразити волелюбний та відважний дух українського народу, втілений у вчинках захисників України.

Він подякував усім, хто долучився до написання цієї книги, а в першу чергу – колективу Військово-Морських сил та родичам і друзям героїв книги, їх побратимам, які ділилися власними спогадами та надавали неоціненну інформацію у процесі підготовки книги.

Запрошений на презентацію генеральний директор видавництва «Фоліо», у друкарні якого й побачила світ книга «Вірність, Мужність, Сила. Герої Військово-Морських Сил Збройних Сил України», Олександр Красовицький розповів присутнім, що бачить свій обов'язок під час війни – це робити усе можливе, аби військові могли займатися своєю справою. А ще – берегти пам'ять і про тих, хто загинув за свою країну, і про тих – хто сьогодні боронить Україну від російського загарбника. І саме у тій точці, де зійшлися прагнення Командування ВМС, автора і видавця, і мала з'явитися нова книга про українських Героїв.

Словами щирої подяки за захист завершила зустріч Ірина Бірюкова, генеральна директорка Одеської національної наукової бібліотеки, з вдячністю приймаючи від автора примірники видання для поповнення фондів найстарішої публічної книгозбірні України.

Управління комунікацій Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014
Перейти на повну версію сайту