ОДЕССА, 22 ИЮНЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Винодельческое предприятие SHABO рассказало, как правильно дегустировать вино, чтобы максимально насладится ним.
Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе винодельни SHABO.
В сообщении предприятия сказано:
Колір. Аромат. Смак.
Як розкрити ці грані вина під час дегустації? Ділимося простими порадами 🔻
🍷 Перш за все піднесіть бокал до вікна або іншого джерела світла та вдивіться у його колір. Солом’яний чи золотий? Ягідний чи рубіновий? Інтенсивність відтінку може вказати вам на те, яку витримку вино пройшло.
🍷 Покрутіть бокал, аби зробити маленький вихор вина. Спостерігайте, як вино стікає стінками скла.
🍷 Тепер час вдихнути й відчути аромат. Спершу спробуйте розпізнати принаймні базовий запах. Квіткове, фруктове чи насичене деревом?
🍷 Зробіть маленький ковток та огорніть ним усю ротову порожнину, аби залучити усі смакові рецептори. Це допоможе вам відчути, скільки у вині кислотності, скільки солодкавості й танінів.
🍷 Посмакуйте його. Зосередьтеся на посмаку й тактильних відчуттях, що воно лишило по собі.
Дегустувати вино ви можете спробувати вдома. А можете приїхати у Центр культури вина й замовити екскурсію з дегустацією, де наші сомельє навчать вас відчувати вино по-справжньому ✨
Бронюйте кращу поїздку цього літа просто зараз +38 (048) 7000-210.
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2024 S&A design team / 0.103Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |