ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Бізнес
У SHABO представили «осінній» купаж
17:45 / 20.10.2021
Бизнес

ОДЕСА, 20 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO представило Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi, яке пасуватиме для осінньої вечері й телятини на кістці.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO.

У повідомленні підприємства сказано:

Вино – продукт всесезонний, однак вплив кліматичних особливостей на стилістику вин, які ми вибираємо, ніхто не скасовував. Ось і зараз перші осінні холоди змушують нас тягнутися до витриманих, насичених і благородних червоних вин, а разом з ними – до страв, які тішать нас багатством смаку.

Відкриваємо сезон затишних вечерь біля каміна з SHABO Grande Reserve: пропонуємо вам цікавий купаж трьох сортів – Каберне Фран, Мерло і Сапераві.

Насправді, створити гармонійний бленд з трьох сортів досить складно, особливо якщо кожен з них по-своєму ідеальний і неповторний. Європейські сорти Каберне Фран і Мерло звикли бути разом – ці сорти є основою класичного бленду знаменитого регіону Бордо. Однак купажувати їх з темпераментним Сапераві – нестандартне рішення. Сапераві – уродженець Грузії, однак він популярний в Україні та в низці інших східноєвропейських країн. Сапераві відрізняється за своїми характеристиками від Каберне Фран і Мерло. Він додає купажу насиченості в кольорі й ароматі (не дарма його назва перекладається з грузинського як “фарбувальний”), а також інтенсивності в смаку.

В цьому вині поєднання трьох сортів є прикладом майстерності блендингу, що вирізняє технологів SHABO. Технологія його виробництва складна і трудомістка, не випадково вино такого класу належить до категорії Grande Reserve. Виноград, вирощений на найкращих мікроділянках теруару Шабо, був зібраний вручну. Бродіння кожного сорту окремо відбувалося в спеціальних дубових чанах “Taransaud” за температури +24 С / +29 С упродовж 7-10 днів. Вино кожного з 3 сортів, які беруть участь в бленді, витримувалося у французьких дубових барріках: Мерло – не більше 10 місяців, Сапераві – 10 місяців, Каберне – 12 місяців. Потім був проведений блендинг, розлив у пляшки та додаткова пляшкова витримка. Контроль якості виробництва SHABO Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi 2019 на кожному етапі здійснювали експерти SARL Derenoncourt (Франція). Зараз у продажу – перший реліз цього вина, яке вироблене з врожаю 2019 року.

Отже, друзі, зустрічайте: SHABO Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi 2019!

Коротко пройдемося по основних особливостях цього чудового вина.

Колір: насичений червоний з легким фіолетовим відтінком (привіт, Сапераві!).

Аромат: в ньому ми відразу відчуваємо темні та червоні ягоди – лохину, ожину, малину. Також в ньому присутні властиві Сапераві нотки фіалки. Прикрашають “ніс” цього вина елегантні тони витримки в дубі.

Смак: тривалий, округлий, з м’якими, шовковистим танінами (відмінна робота дубової бочки).

Загальне враження: комплексне, добре збалансоване вино, яке має відмінний потенціал до витримки – іншими словами, вживати його можна вже зараз, але років через 5 воно стане ще цікавішим.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту